Magyar Telekom

Magyar Telekom küldetésével összhangban, Magyarország piacvezető távközlési és információs szolgáltatójaként a társadalom egészének jobb jövője érdekében dolgozunk. Csúcsminőséget, hatékonyságot és innovatív tudást nyújtunk ügyfeleinknek. Azért csatlakoztunk a Civil Licit „intézményéhez”, mert lehetőséget teremt esélyegyenlőségi témákban a gazdasági és a civilszféra közötti kapcsolatok szélesítéséhez és erősítéséhez. Fontosnak tartunk minden olyan kezdeményezést amely, a gazdasági élet szereplői, a civil szervezetek és a kormányzati szféra együttműködését erősíti a meglévő társadalmi problémák kezelését, megoldását illetően.

A Magyar Telekomról
Magyar Telekom küldetésével összhangban, Magyarország piacvezető távközlési és információs szolgáltatójaként a társadalom egészének jobb jövője érdekében dolgozunk. Csúcsminőséget, hatékonyságot és innovatív tudást nyújtunk ügyfeleinknek. Minden tekintetben. Ezen törekvésünk összecseng a fenntartható fejlődés elvével. Az üzleti stratégiánkban megfogalmazott prioritásokat a fenntarthatósági megközelítés minden területen erősíti, ami nélkülözhetetlen a hosszútávú siker elérésében.

A Magyar Telekom CSR tevékenysége
A fenntarthatóság a Magyar Telekom számára a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi érdekek harmonizálását jelenti. Ennek megfelelően az üzleti döntéseket igyekszünk a három elem integrálásá­val, az azok közötti szinergiák kihasználásával meghozni. Ahhoz, hogy szisztematikusan közelítsük meg a problémát, háromévente fenntarthatósági stratégiát dolgozunk ki, ami mentén biztosítjuk folyamatos fejlődésünket. Ez természetesen magában foglalja azon kiemelt témákat, mint a környezetvédelem (különös hangsúllyal a klímavédelemre), az esélyegyenlőség vállalatcsoporton belül és közösségekben, a támogatási rendszer (kultúra és a sport támogatása, pénzadomány, karitatív szolgáltatás, vagy akár saját kétkezi munka) a különböző együttműködések, a felelős gazdasági működés, stb.
Teljesítményünket évek óta a Fenntarthatósági Jelentésünkben tesszük közzé (http://www.magyartelekom.hu/rolunk/fenntarthatosag/jelentesek.vm), támogatási tevékenységeinkről a http://www.magyartelekom.hu/szerepvallalas/fooldal.vm oldalon olvashat részletesebben.

Miért csatlakoztunk a Civil Licithez?  
Azért csatlakoztunk a Civil Licit „intézményéhez”, mert lehetőséget teremt esélyegyenlőségi témákban a gazdasági és a civilszféra közötti kapcsolatok szélesítéséhez és erősítéséhez. Fontosnak tartunk minden olyan kezdeményezést, amely a gazdasági élet szereplői, a civil szervezetek és a kormányzati szféra együttműködését erősíti a meglévő társadalmi problémák kezelését, megoldását illetően.  A Magyar Telekom maga is több, mint 10 éve kerekasztal-beszélgetéseket szervez társadalmi szervezetek, hatóságok, tudományos intézetek, valamint érintett vállalatok számára a problémák és az együttműködési pontok feltérképezése érdekében, a párbeszéd kialakulására. Társadalmilag felelős vállalatként nyitottak vagyunk minden szakmailag megalapozott együttműködésre.