A Civil Licitről

Civil Licit 2008 - LogóMi is az a Civil Licit?
Egy olyan aukció, ahol civil szervezetek bocsátják árverésre azon szolgáltatásaikat, melyek által a cégek saját produktivitásukat és sokszínűségüket fejlesztik. Az árverés a CSR szemléletében az esélyegyenlőség jegyében zajlik.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Civil Licit?

2008. április 6-án 11 órától a Millenáris Park Fogadójában.

Milyen szolgáltatásokra lehet licitálni a program során?

A rendezvényen 15 szervezet 15 szolgáltatására lehet majd licitálni a cégek, vállalatok vezetőinek, képviselőinek. A főbb témakörök a következők:

A civil szervezetek szolgáltatásainak részletes bemutatása a Civilek menüpont alatt érhető el.

Hogy történik a licitálás?

A licitálás az aukció szabályai szerint zajlik. Már ötvenezer forintos kikiáltási ártól olyan programokat vehetnek igénybe a licitáló cégek és szervezetek, melyek munkavállalóiknak hasznos és társadalmi, céges elköteleződésük növekszik. Az egyedülálló eseményt Hajós András és Winkler Nóra fogják vezetni. A kikiáltásra kerülő civil szervezetek szolgáltatásait többek között Oroszlán Szonja, Kecskés Karina, Für Anikó, Csányi Sándor és Szabó Győző fogják bemutatni, ezzel is hozzájárulva az esemény nagy médiavisszhangjához.

Milyen előnyökkel jár a Civil Licit programba való bekapcsolódás?

A hagyományteremtő eseményről a helyi és országos médiumok (pl.: RTL Klub, Origó, Hírszerző) is beszámolnak. Az Ön cégének bemutatkozásán kívül arra is lehetőség nyílik, hogy hosszú távú együttműködést létesítsen a programmal és a többi résztvevővel. Az eseményen való részvétel magában foglalja az Ön vállalati logójának megjelenését a Civil Licit weboldalán, sajtóanyagaiban, a későbbi kiadványokban, továbbá a Civil Licit rendezvényen elhelyezzük az Ön vállalatának molinóját. A sikeresen licitáló cégek, vállalatok számára elismerő oklevelet adunk át, illetve egy köszönő hirdetést is megjelentetünk egy országos hetilapban.

Milyen programra lehet számítani az aukció napján?
Civil Licit - Winkler Nóra
A licitálás lebonyolításán kívül egész nap családi programokkal várjuk az érdeklődőket.

11:00    Indul a Civil Licit – házigazda: Winkler Nóra és Hajós András
A Liciten részt vesznek: Für Anikó, Csányi Sándor, Oroszlán Szonja, Czutor Zoltán, Kecskés Karina, Szabó Győző, D. Tóth Kriszta
A Civil Licit rendezvényre az esélyegyenlőségi területen érintett minisztériumi vezetők, szakértők is meghívást kaptak.
Civil Licit - Alma Együttes
13:30    Pezsgős fogadás a licit résztvevőinek (cégek képviselői, civil szervezetek képviselői, celebritások és a minisztériumi szakértők, vezetők)

14:00    “ALMAMÁNIA” – az Alma Együttes táncos, éneklős, nevetős gyerekkoncertje, nemcsak gyerekeknek!
Civil Licit - Szalóki Ági
15:00    Szalóki Ági koncertje

A családi nap ideje alatt kézműves-foglalkozások és a kitelepült Ability Park várja a látogatókat.

Van-e belépő a családi programokra és a licitre?

Nincs, a programok egész nap mindenki számára ingyenesek.

Mit kell tennem, ha szeretnék támogatóként megjelenni a Civil Liciten?

Amennyiben részt kíván venni az Ön vállalata is, jelentkezzen a tamogato@civillicit.hu e-mailen vagy a 70-22041-11 telefonszámon. A résztvevő vállalatok száma korlátozott, ezért a sikeres részvétel érdekében vegye fel mielőbb a kapcsolatot a Civil Licit szervezőivel.

A Civil Licit program háttere bővebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása már korán sem csak az állam és a civil szervezetek ügye, hanem össztársadalmi kérdés. Egyre több vállalat fordít fokozott figyelmet a „felelős társadalmi szerepvállalásra” felismerve azt, hogy a cég üzleti sikere nem fenntartható, amennyiben a társadalmi környezetet a rövidtávú profit-maximalizálás érdekében teljesen figyelmen kívül hagyja. A környezeti fenntarthatóság és a szolidaritáson nyugvó esélyegyenlőség jelentőségét felismerő cégek látják már e célok felkarolásának hosszú távú eredményességükre gyakorolt hatását.

Ezt látva az ESZA Kht. lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a magyarországi cégek és vállalatok az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében HEFOP és EQUAL projekteket megvalósító civil szervezetek jó gyakorlatait, tapasztalatait átvehessék, továbbvihessék. A cél, hogy a civil szervezetek és cégek együttműködésében folytatódjanak az útjára indított, esélyegyenlőséget előmozdító programok.

E célok megvalósítása érdekében indítottuk útjára a pályázattal egybekötött Civil Licit elnevezésű programot, melyre a HEFOP és EQUAL programokban részt vett civil szervezetek pályázhatnak.
A pályázaton nyertes civil szervezetek jogot nyernek egy hagyományteremtő jelleggel szervezendő aukción való részvételre. A médiavisszhangot kiváltó, érdekes programokkal egybekötött alkalom során a nyertes civil szervezetek lehetőséget kapnak az Európai Unió által támogatott projektjükkel kapcsolatos tevékenységük bemutatására, az általuk képviselt értékek népszerűsítésére.

Az ESZA Kht. nem vállal garanciát arra, hogy az árverésen egy-egy civil szervezet szolgáltatása el is kel majd. Az ESZA Kht. a civil szervezetek és gazdasági szereplők részére kizárólag lehetőséget biztosít a Civil Liciten való részvételre. A licitálást megnyerő cég és a pályázatot benyújtó civil szervezet a licitforduló végén szándéknyilatkozatot ír alá, melyben vállalja a program megvalósítását. A civil szervezet és a cég közötti megállapodásban az ESZA Kht. nem vesz részt.

A beérkezett pályázatok a Civilek menüpont alatt tekinthetők meg.

A licitre jelentkező cégek, vállalatok sora a Támogatók menüpont alatt érhető el.

» Vissza