Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Szövetsége

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve: Irodai asszisztensi kölcsönzése

Kikiáltási ár: 150.000 Ft

A projekt rövid bemutatása:
A szolgáltatást megvásárló cég részére egy fiatal értelmi fogyatékkal élő irodai asszisztens munkatársat közvetítünk ki egy hónapra. A próbahónapot egy igényfelmérő-egyeztető beszélgetés előzi meg a leendő munkatárs vezetőjével és közvetlen munkatársaival. Ennek során tisztázódnak a munkatársak elvárásai, a vállalatnál adott munkakörülmények, az esetleges félelmek. A próbahónap során az új munkatársat egy mentor segíti az eligazodásban, aki egyúttal a munkatársakat is támogatja a megváltozott munkaképességű munkavállalóval való együttműködés kialakításában.

Amennyiben a próbahónap során a cég elégedett a kiközvetített munkatárssal, és úgy dönt, hosszú távon is foglalkoztatni kívánja őt, az ÉFOÉSZ segítséget nyújt a foglalkoztatással járó támogatások igénybe vételével kapcsolatban is, továbbá konzultációs lehetőséget biztosít az esetlegesen felmerülő problémák kezelésében.

Kiknek ajánljuk a szolgáltatást?
Elsősorban olyan cégek számára kínáljuk szolgáltatásunkat, amelyeknél sok monoton feladat adódik, mint például borítékolás, csomagolás, iratmegsemmisítés, fénymásolás, vendégek fogadása.

Az alábbi városokban tudunk asszisztenst közvetíteni:
Budapest – 1 fő
Iklad – 1 fő
Tata – 1 fő
Nyíregyháza – 1 fő
Szeged – 1 fő

Milyen típusú vállalatnál valósítható meg a projekt: Középvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Munkaadó: tájékoztatófüzet, tanácsadás, jogi feltételek, stb.
Középvezető: konzultáció, teljesítmény-ellenőrzés, stb.
Munkatárs: tanács, konfliktuskezelés, stb.
A megvalósuló projekt időtartama: 1 hónap
Hány főt érint a projekt: a leendő munkavállaló közvetlen munkatársai, körülbelül 3-10 fő

A projekt kapcsolódása a nyertes HEFOP és/vagy EQUAL projekthez:
Az „Önérvényesítés együtt – közösen” projekt részeként az irodai asszisztensi képzés és foglalkoztatási támogatás új munkakört teremt az értelmi fogyatékossággal élő munkavállalók számára. Az önálló élet része a munkavállalás is, mely ezzel a képzéssel tovább erősíti az alapkoncepciót.

A projekt indokoltsága:
Az értelmi fogyatékossággal élő munkavállalók alapos, gyakorlatias felkészülést igényelnek. A befogadó munkahelyek számára nélkülözhetetlen a szakmai segítségnyújtás a hosszú távon sikeres és hasznos foglalkoztatáshoz. A projekt lehetőséget nyújt, hogy minden célcsoport a számára szükséges információkhoz jusson hozzá az egyedi kommunikációk csatornáján.
A projekt külön figyelmet fordított a befogadó munkahely szűkös időkeretére, amit a programra fordíthat, így hosszú távon konzultációt biztosít.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre:
A befogadó munkahely képessé válik minden szintjén a megváltozott munkaképességű személy fogadására, hosszú távú foglalkoztatására. A termelékenység megőrzése érdekében szakmai ismerettel rendelkező mentor nyújt támogatást a projekt megvalósításához.
A befogadó munkahely légköre a nemzetközi foglalkoztatási tapasztalatok alapján javul, emelkedik az empátia szintje mind a megváltozott képességű munkavállaló, mind más kollégák irányába. A munkakörülmények szintje könnyebben felmérhető a humánpolitika szempontjából. Megvalósul a munkahely kommunikációs akadálymentesítése, néhány esetben igény szerint fizikai akadálymentesítése is. A munkatársak ismeretekkel, újszerű kommunikációs technikákkal, elfogadói attitűddel gazdagodnak. A munkahely eséllyel veheti fel a versenyt a már befogadó munkahelyekkel.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:

1. munkahelyi légkör emberségességének fokozása
2. szaktudást nem igénylő feladatok ellátása túlképzettség nélkül
3. munkaadói technikák, ismeretek bővülése
4. támogatások igénylése

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:

1. intézményi szociális arculat erősítése
2. társadalmi befogadás segítése
3. külső partnerekkel humán kapcsolati tőke növelése

Jelenleg melyek a szervezet fő tevékenységei:
Érdekvédelem: ingyenes jogi tanácsadás, OFT tagság, szakmai- és döntéshozói anyagok véleményezése, antidiszkriminációs tevékenység segítése.
Szolgáltatás: szülőknek értelmi fogyatékossággal élőknek és szakembereknek támogató szolgálatok, korai fejlesztés, lakóotthon, konferenciák, rendezvények, szakmai fórumok, klubok, táborok, kiadványok, képzések biztosítása, foglalkoztatás megvalósítása, szemléletformáló kampányok szervezése, az értelmi fogyatékossággal élő személyek önérvényesítésének előmozdítása önérvényesítő hálózat működtetésével, Kapaszkodó szociális és közéleti lap kiadása.

Jogi forma: szövetség
Adószám: 19002529-1-41
Honlap címe: www.efoesz.hu

Referencia lista:
A projekt partnerszervezeteinek irodái.

» Vissza