A Civil Licitről

Mi is az a Civil Licit?

Egy olyan aukció, ahol civil szervezetek bocsátják árversére azon esélyegyenlőséget elősegítő szolgáltatásaikat, melyek a cégek, vállalatok számára nyújthatnak szakmai segítséget produktív sokszínűségük, CSR szemléletük fejlesztésében.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Civil Licit?

2009. december 3-án 14 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A programról bővebben itt olvashat: http://www.civillicit.hu/index.php?p=news&id=12

Milyen szolgáltatásokra lehet licitálni a program során?

A rendezvényen 15 szervezet 15 szolgáltatására lehet majd licitálni a cégek, vállalatok vezetőinek, képviselőinek. A főbb témakörök a következők:

A civil szervezetek szolgáltatásainak részletes bemutatása a Civilek menüpont alatt érhető el a.

Hogy történik a licitálás?

A licitálás az aukció szabályai szerint zajlik. Már ötvenezer forintos kikiáltási ártól olyan programokat vehetnek igénybe a licitáló cégek és szervezetek, melyek munkavállalóiknak hasznos és társadalmi, céges elköteleződésük növekszik. A kikiáltásra kerülő civil szervezetek szolgáltatásait ismert személyiségek viszik licitre, ezzel is hozzájárulva az esemény nagy médiavisszhangjához.

Milyen előnyökkel jár a Civil Licit programba való bekapcsolódás?

A hagyományteremtő eseményről a helyi és országos médiumok is beszámolnak. Az Ön cégének bemutatkozásán kívül arra is lehetősége nyílik, hogy hosszú távú együttműködést létesítsen a programmal és a többi résztvevővel. Az eseményen való részvétel magában foglalja az Ön vállalati logójának megjelenését a Civil Licit weboldalán, sajtóanyagaiban, a későbbi kiadványokban, továbbá a Civil Licit rendezvényen. A sikeresen licitáló cégek, vállalatok számára elismerő oklevelet adunk át, illetve egy köszönő hirdetést is megjelentetünk egy országos hetilapban.

Milyen programra kísérőprogramra lehet számítani az aukciót követően?

A licitálást követően egy 2-3 napos esélyegyenlőségi filmfesztivál veszi kezdetét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol olyan kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek kerülnek vetítésre, melyek vagy témavilágukon, vagy alkotóikon, vagy éppen a bennük szereplő színészeken keresztül mutatják be a széles közönség számára az egyenlő bánásmód megteremtése kapcsán előkerülő problémákat, élethelyzeteket.

Mit kell tennem, ha szeretnék támogatóként megjelenni a Civil Liciten?

Amennyiben részt kíván venni az Ön vállalata is, jelentkezzen a tamogato@civillicit.hu e-mailen vagy a 06 1 240 38 03-as telefonszámon. A résztvevő vállalatok száma korlátozott, ezért a sikeres részvétel érdekében vegye fel mielőbb a kapcsolatot a Civil Licit szervezőivel.

A Civil Licit program háttere bővebben

Az esélyegyenlőség megvalósítása már korán sem csak az állam és a civil szervezetek ügye, hanem össztársadalmi kérdés. Egyre több vállalat fordít fokozott figyelmet a „felelős társadalmi szerepvállalásra” felismerve azt, hogy a cég üzleti sikere nem fenntartható, amennyiben a társadalmi környezetet a rövidtávú profit-maximalizálás érdekében teljesen figyelmen kívül hagyja. A környezeti fenntarthatóság és a szolidaritáson nyugvó esélyegyenlőség jelentőségét felismerő cégek látják már e célok felkarolásának hosszú távú eredményességükre gyakorolt hatását.

Ezt látva az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a magyarországi cégek és vállalatok az I. Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében HEFOP, EQUAL, TÁMOP, TIOP és KMOP projekteket megvalósító civil szervezetek jó gyakorlatait, tapasztalatait átvehessék, továbbvihessék.

E jó cél megvalósítása érdekében tavaly az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatásával, hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Civil Licit elnevezésű program. Az aukción tavaly közel másfél millió forint értékben keltek el szolgáltatások, melyek elsősorban a hatékonyabb vállalati működést, a környezettudatosabb gondolkodást, a belső kommunikáció és a munkatársi környezet és elfogadási hajlandóság javítását voltak hivatottak elősegíteni a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A tavalyi sikeres megvalósulást követően a szervezet elkötelezte magát amellett, hogy idén ismét lehetőséget kíván biztosítani a civil szervezetek számára, hogy jó gyakorlataikat bemutatva partnerséget, s akár hosszú távú együttműködést alakíthassanak ki a for-profit szektor képviselőivel.

A rendezvény támogatói az ESZA Nonprofit Kft., a MAG Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azt remélik, hogy idén még több szervezet, vállalat „kap kedvet” a Civil Liciten való részvételre.

A Civil Liciten való részvétel jogát a civil szervezetek pályázat keretében nyerhetik el. A pályázat kiírója a tavalyi évhez hasonlóan az ESZA Nonprofit Kft. A médiavisszhangot kiváltó, filmfesztivállal egybekötött alkalom során a nyertes civil szervezetek lehetőséget kapnak az Európai Unió által támogatott projektjükkel kapcsolatos tevékenységük bemutatására, az általuk képviselt értékek népszerűsítésére.

Az ESZA Nonprofit Kft. nem vállal garanciát arra, hogy az árverésen egy-egy civil szervezet szolgáltatása el is kel majd. Az ESZA Nonprofit Kft. a civil szervezetek és gazdasági szereplők részére kizárólag lehetőséget biztosít a Civil Liciten való részvételre. A licitálást megnyerő cég és a pályázatot benyújtó civil szervezet a licitforduló végén szándéknyilatkozatot ír alá, melyben vállalja a program megvalósítását. A civil szervezet és a cég közötti megállapodásban az ESZA Nonprofit Kft. nem vesz részt.

A beérkezett pályázatok a Civilek menüpont alatt tekinthetők meg.

» Vissza