Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
Egyetemes tervezés – Ergonomikusan kialakított munkahelyi környezet

Kikiáltási ár: 180 000 Ft
FSZK - Esélyegyenlőségi pályázat
A projekt rövid bemutatása:
A képzés során a résztvevők képet kaphatnak arról, hogy a munkahelyi környezetüket milyen módon alakíthatják úgy, hogy az kényelmesebb legyen a munkavállalók számára, ezáltal a munkavállalók teljesítőképessége és hatékonysága javul, csökken a munkahelyi megbetegedések száma és a fluktuáció. A képzés lehetőséget ad arra, hogy az adott munkahelyi környezet akadálymentes kialakításának lehetőségeit felmérjük, és a partnerrel közösen javaslatot dolgozzunk ki, amely elősegíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazását és hatékony munkavégzését.

A projekt típusa
Képzések és tréningek

Milyen vállalatnál valósítható meg a projekt:
Középvállalat

Vállalaton belüli célcsoport
A képzés célcsoportjai a felső- és középvezetők valamint a vállalat létesítményének működtetésével megbízott alkalmazottak.

A megvalósuló projekt időtartama:
14 óra (2 nap)

Hány főt érint a projekt
10

A projekt kapcsolódása a nyertes HEFOP és/vagy EQUAL projekthez
A TÁMOP 5.4.5 kiemelt projekt I. Egyetemes és akadálymentes tervezés témacsoportjában kidolgozott képzési programok között kerültek kifejlesztésre az Egyetemes tervezés és az Akadálymentesség építészeti követelményei című képzési programok, amelyek összefoglalják az ergonómiai kialakítás szempontjait és az akadálymentes épített környezet biztosításához szükséges feltételeket. Intenzív továbbképzési programokban most először jelenik meg Magyarországon ez a tudástartalom.

A projekt indokoltsága
Az akadálymentes épített környezet megteremtése törvényi kötelezettség a közszolgáltatást nyújtó intézmények esetében. A szolgáltatások hozzáférhetősége ezáltal biztosítottá válik, viszont a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkalehetősége továbbra is nagy kihívást jelent a munkáltatók számára.  Az egyetemes tervezés széles körű alkalmazása a vállalkozás valamennyi alkalmazottja számára segítséget nyújt a kényelmes és biztonságos munkakörnyezet megteremtéséhez.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre
A képzés során elvégzett munkakörnyezet felmérés alapján, a partnerrel közösen kidolgozott javaslat megvalósítása esetén a munkahelyi környezet minősége jelentősen javul: kényelmesebb, biztonságosabb lesz, pszicho-szocálisan támogató légkört biztosít. A megváltozott munkaképességű munkavállalók egyenlő eséllyel vehetnek részt a vállalat életében, munkájában.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker
A munkavállalók megtartása, motiválása erősödik a ergonomikus munkahelyi környezetben.
Csökken a munkahelyi megbetegedések száma és a fluktuáció.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker
A vállalat társadalmi felelősségvállalása transzparenssé válik az egyetemes tervezés alkalmazásán keresztül, mely növeli társadalmi elismertségét.

A kikiáltási ár indoklása
A képzéshez 2 fő oktató szükséges, akik a képzés lebonyolítását, és a szervezési feladatokat is ellátják.
A minimális költségek: oktatók díjazása, tananyag, oktatási eszközök és helyszín biztosítása.

A szervezet tevékenysége
A “semmit rólunk, nélkülünk”-elv alapján szorosan együttműködünk a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel. Szakmai fejlesztéseink az óvodákban, iskolákban, a munkahelyeken, a mindennapi élet egyéb területein megkönnyítik a fogyatékos emberek életét: Pedagógiai fejlesztések; Középületek akadálymentesítésének segítése; Fogyatékos emberek kommunikációjának támogatása; Fogyatékos emberek foglalkoztatását elősegítő programok támogatása; Fogyatékos gyermekek szüleit segítő szolgáltatások finanszírozása; Szakemberképzés

Jogi forma: Közalapítvány

Adószám: 18127492-1-41

Honlap címe:  www.fszk.hu

» Vissza