Az emberség erejével – CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
Élménypark?

Kikiáltási ár: 300.000 Ft

Az „Élménypark?” lényege a többségi társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzettel (fizikai fogyatékkal élők, szociális hátránnyal rendelkezők, stb.) élő emberek élete iránt. A projekthez 4 helyszínt alakítunk ki, egy mindennapi akadálypályát, ahol például mozgáskorlátozottként kell átkelve vásárolni. A második helyszín egy sötétszoba, ahol házimunkákat lehet végezni. A harmadik helyszínen a Cigánylabirintus és a Szociopoly játékokkal mutatjuk be a deprivált csoportok életét. A negyedik helyszín pedig a szexuális orientációval foglalkozik, egy meleg tüntetés díszletei között.

Az Élménypark?-ban együttműködő partnereink a MásKépMás Esélyegyenlőség Emberközpontú Szemlélettel Közhasznú Alapítvány és a Baranya Megyei Esélyegyenlőségi Iroda – Esélyek Háza (Nevelők Háza Egyesület).

CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány - Esélyegyenlőségi pályázatBeavatkozási területe

Hátrányos helyzetűek és romák felzárkóztatása, esélyegyenlősége

Típusa

Képzések és tréningek

Milyen vállalatnál valósítható meg?

Kisvállalat, Közép vállalat, Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport

A probléma bármely munkavállalót érintheti az élete során. A vezetők számára kiemelt a program, az eszmeiséget ők multiplikálják a vállalaton belül.

A megvalósuló projekt időtartama

1 nap

CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány - Esélyegyenlőségi pályázat 1.Hány főt érint a projekt?

30

A projekt kapcsolódása a nyertes uniós projekthez

A Norvég Civil Alap 2009-2010-ben támogatta alapítványunkat körülbelül 13 ezer euróval, hogy létrehozzuk a Menedék Emberi Jogi Nevelési Központot. A Menedék része az ifjúsági klub, egy emberi jogi vetélkedő és számtalan érzékenyítő, nevelési program. Ezekből nőtte ki magát az Élménypark? projekt. A Menedék célja egyrészről a hátrányos helyzetűek felkarolása, valamint a többségi társadalom érzékenyítése, az Élménypark? az utóbbira reagál. A norvég projekt kapcsán sikerült megteremteni a szükséges helyszíneket és fejleszteni a szakmai hátteret.

CUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány - Esélyegyenlőségi pályázat 2.A projekt indokoltsága

Jelenleg társadalmunk egyik legnagyobb problémája a szolidaritás hiánya, enélkül pedig az együttélés nem tartható fenn hosszú távon. A probléma fokozottan jelentkezik a munka világában. Számtalan példát lehet rá mondani, hogy különböző hátrányos helyzetű csoportok milyen nehezen jutnak munkához és megélhetéshez. A projekttel szeretnénk felkészíteni, támogatást nyújtani a vállalkozásnak, hogy tudjon mit kezdeni a problémával.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre

Az Élménypark? hatására a résztvevők nagy adag önismerettel gazdagodnak. Aktuális társadalmi problémákat vetünk fel, ennek kapcsán kell kialakítaniuk saját véleményüket, vagy végig gondolni a korábbit. Másrészről a gyakorlatok nagy részében csoportban kell dolgozni, közös döntéseket kell hozni, ez a tudás hasznos lesz a vállalati szervezetben. Ami talán a legfontosabb, hogy a résztvevők befogadó attitűdje erősödik, ez segíteni fogja mindennapi munkájukat. A vállalat nyitottabbá válik a nem megszokott, a másság iránt és a jövőben nem kell megijednie egy ilyen jellegű munkainterjúnál, hanem könnyebben és eredményesebben kezelheti az ilyen helyzeteket. A hátrányos helyzetűek munkába állására eddig is jelentős forrásokat mozgósított mind a magyar állam, mind az Európai Unió, ez a jövőben is várható, ezáltal akár forintosítható is lehet az Élménypark hatása.

Szűkebb értelemben vett üzleti sikerCUM VIRTUTE HUMANITATIS Alapítvány - Esélyegyenlőségi pályázat 3.

Az Élménypark? hozzájárul a pozitív, befogadó munkakörnyezet kialakításához.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker

Ezen túl a vállalat számíthat pályázati források kibővülésére a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával.

A kikiáltási ár indoklása

A projekt nyersanyag és humánerőforrás igényes, valamint nagy térben zajlik. November folyamán már két hétre megnyitjuk az Élményparkot, így a szükséges alapok meglesznek, de egyrészt vannak fogyó eszközök, másrészt több segítő szervezet is közreműködik a projektben, őket is szeretnénk támogatni az összegből.

A szervezet tevékenysége

Alapítványunk jelenleg a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoN (ZION) ifjúsági célú programjait, szolgáltatásait szervezi. Működésünk során az emberi jogi nevelésből nyitottunk a szélesen vett ifjúsági munka irányába. Jelenleg üzemeltetünk ifjúsági klubokat (Menedék, Ücsörgő), szervezünk utcai érzékenyítő programokat (pl.: élő könyvtár), jótékonysági rendezvényeket (Fesztivál Baglaspusztáért), érzékenyítő programokat (Antirasszista Filméjszaka), valamint képzéseket, workshopokat az emberi jogokról és az előítéletekről.

Honlap címe: www.emberseg.hu
Jogi forma: közhasznú alapítvány
Adószám: 18327568-1-02

» Vissza