Az IFUA és az Artemisszió együttműködése

Az árverésre bocsátott termék neve: Alkalmazkodás és együttműködés multikulturális környezetben – interkulturális kompetencia tréning
A termék kikiáltási és leütési ára: 180.000 Ft

Sorossy Sándor, az IFUA Horváth & Partners Kft. partnere:
Civil Licit - Együttműködések - IFUA & Artemesszió Alapítvány 2.Az IFUA 2009-ben csatlakozott a Civil Licit kezdeményezéshez oly módon, hogy az elnyert szolgáltatást felajánlja egy általa támogatni kívánt közintézménynek, például iskolának vagy önkormányzatnak. A felajánlás célja a „multiplikátor” hatás elérése: egyszerre segítjük az IFUA támogatását elnyerő civil szervezetet és azt az intézményt, amelynek felajánljuk a szolgáltatás elvégzését. E sajátos támogatási tevékenységünket olyan területre irányítjuk, amely elősegíti a foglalkoztatás növelését, a munkaerőpiac fejlesztését, mert azt gondoljuk, ez hazánk egyik legégetőbb társadalmi problémája.
Az IFUA eredeti elképzelése szerint egy szolgáltatást szeretettünk volna megnyerni, melyet felajánlunk egy általuk szintén támogatni kívánt közintézménynek, például iskolának vagy önkormányzatnak. Végül a kalapács alá kerülő szolgáltatások közül a fogyatékkal élők munkához jutását, támogatását, illetve a hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségi helyzetét javító tételekre licitáltunk. Számos esetben komoly verseny alakult ki és több szolgáltatás is a kikiáltási ár kétszereséért kelt el, nagy örömet okozva a civil szervezetek képviselőinek.
Végül két civil szervezet támogatását is megnyerte az IFUA. Az egyik a MIOK a Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány által árverése bocsátott „Termelőiskola – aki dolgozik, az tanul is” nevű program. A projekt a munkaerőpiacról eddig kiszorult munkavállalók munkaerőpiacra történő elhelyezésének megsegítését tűzte ki célul. Az alapítvány különös figyelmet szentel a fiatal, akár pályakezdő és a megváltozott munkaképességűek megsegítésére.
A másik az Artemisszió Alapítvány „Alkalmazkodás és együttműködés multikulturális környezetben” interkulturális kompetencia tréningje. Ez a projekt a kulturálisan vegyes munkacsoportok, valamint a kulturálisan sokféle ügyfélkörrel rendelkező kapcsolattartók és ügyintézők számára ad segítséget, hogy kiaknázhassák a kulturális sokszínűségből eredő előnyöket, és zökkenőmentesen kezeljék a fellépő konfliktusokat.
Bízunk benne, hogy az egyszeri sikeres licitáláson túl hosszú távú együttműködés és partnerség is kialakul majd az általunk támogatott civil szervezetekkel.

Civil Licit - Együttműködések - IFUA & Artemesszió Alapítvány 1.Makádi Zsófia, az Artemisszió Alapítvány munkatársa:
Az együttműködésünk az IFUÁ-val abban a tekintetben különleges, hogy ők a Civil Liciten a felajánlásukkal az interkulturális képzést nem maguknak, hanem egyik ügyfelük számára szerezték meg. A képzés Oroszlány Város Önkormányzatánál fog megvalósulni a 2010-es évben. Ez a mi szempontunkból nagyon értékes, hiszen a Civil Licit segítségével így nem csak egy vállalati kapcsolattal lettünk gazdagabbak, hanem az IFUA networkjén keresztül együttműködést alakíthatunk ki az oroszlányi önkormányzattal is, ahová bejutni valószínűleg sokkal több energiaráfordítással sikerülhetett volna. Reméljük, a képzés megvalósítása sikeres lesz, és folytatódhat az együttműködésünk az IFUA Horváth & Partners Kft-vel.

» Vissza