Kék Pont Alapítvány

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
Egészség Ügynökség – félnapos alternatív egészségnap

Kikiáltási ár: 300.000 Ft

Tudjuk, hogy az egészségnek bizony ára van! Nem csak pénzzel fizetünk a döntéseinkért és választásainkért, de energiánkból és időnkből áldoznunk kell a jó munkatársi közérzetért. A Kék Pont Alapítvány egészség-ügynökei a tudatosság, hasznosság és mértékletesség értékeinek szellemében, egy fél napos program, interaktív játék keretében kínálják “termékeiket” a cég munkatársi közösségének. A fantázia termékcsomagok mindig cégre szabottan alakulnak ki, megoldást keresve többek között a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az önképzés vagy a családi- és munkahelyi élet egyensúlyának kérdéseire.

A projekt beavatkozási területe
Egészségvédelem és foglalkoztatási biztonság
Kékpont Alapítvány - Vállalati CSR
A projekt típusa
Vállalati CSR tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások

Milyen típusú vállalatnál valósítható meg a projekt?
Kisvállalat, Közép vállalat, Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport
Célcsoportunk a vállalat méretétől függően a menedzsment tagjai, a középvezetők, a HR csapat tagjai és az alkalmazottak.

A megvalósuló projekt időtartama
5 munkanap (3 nap előkészítés, 1 nap program, 1 nap értékelés)

Hány főt érint a projekt?
60 fő / alkalom

A projekt kapcsolódása a nyertes uniós projekthez:
A Kék Pont Alapítvány Mértékletesség Éve projektje (2009-2010) egy ártalomcsökkentő információs kampány volt, a Norvég Civil Alap támogatásával. Szándékunk az volt, hogy a mértékletesség erényét népszerűsítsük mindennapi örömforrásaink optimalizálásával (alkohol, kávé, dohányzás, munka, szex, stb.) A mértékletesség, az egészségtudatosság kialakítása, a munkahelyi egészségprogramok szempontjából is izgalmas kérdés. (www.mertekletes.hu)

A projekt indokoltsága
Egyre több cég rendelkezik már saját egészség stratégiával és rendez időről-időre vállalati egészség-programokat. Tervezésükkor, a hagyományos szűrési és sport programokon túl, különösen ajánlott a munkatársak mentális egészségének ápolása, az egészségtudatosság fejlesztése is, pl.a szenvedélybetegségek megelőzése szempontjából kritikus stressz helyzetek felismerése és kezelése.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre
Az Egészség Ügynökség félnapos program egyik legfontosabb hatása éppen az, hogy cégen belüli diskurzust indíthat el a sokszor “nehéz témákról” is (dohányzás, problémás alkoholfogyasztás, munkahelyi stressz, munka és magánélet egyensúlya, stb.), és mindez egy biztonságos környezetben, szakemberek támogatása mellett történik. A program erősíti az egyéni felelősségvállalás fontosságát és a munkatársi közösségek megtartó erejét. Az optimálisabb közérzet nagyban hozzájárul a biztonságosabb és hatékonyabb munkavégzéshez.
A program célja: munkahelyi egészségfejlesztés és a mértékletes munkahely kialakítása 3 célterületen:
1. a munkatársak egészségtudatosságának emelése, mentálhigiéniájának javítása
2. munkahelyi biztonság növelése- különös tekintettel a nehéz, veszélyes üzemben dolgozókra
3. a munkahelyi közösségeken belüli, egymás iránti kölcsönös felelősségérzet növelése – együttműködés és bizalom megerősítése a kollégákkal

A program központi értékei: tudatosság, hasznosság, mértékletesség.
A Kék Pont Alapítvány egészségfelfogása holisztikus, vagyis megelőző programjaiban az egyéni és közösségi színterek (iskolai, családi, munkahelyi) legtágabb értelemben vett harmóniájának megteremtésére helyezi a hangsúlyt. A mértékletesség erényének cégen belüli reneszánsza és az ehhez kapcsolódó edukációs folyamat segíti a függőségek korai felismerését, illetve megakadályozza a már szenvedélybetegek elszigetelődését, diszkriminálását. További referencia: www.alternate.hu

A szervezet tevékenysége
Alapítványunk a szenvedélybetegségek megelőzése, kezelése, ártalomcsökkentése és az ambuláns rehabilitáció területén tevékenykedik. Jelenleg két fővárosi ambulanciát működtetünk, a Magyar Telekom civil stratégiai partnereként létrehoztuk a kannabiszpont.hu önsegítő oldalt és az Egészségiskola középiskolásoknak szóló, holisztikus szemléletű programot. Rendszeresen szervezünk információs kampányokat is, lásd: www.mertekletes.hu. Forprofit (CSR) kapcsolatépítéseinkben együttműködő partnerünk az Alternate Tanácsadó Kft. Az Egészség Ügynökség pilot programot a Confector Kft-nél valósítottuk meg.

Jogi forma: közhasznú alapítvány
Adószám: 18231148-1-43
Honlap címe: www.kekpont.hu

» Vissza