Magyar Tartalomipari Szövetség

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
Fair Business elektronikus kereskedelmi szolgáltatás minősítés

Kikiáltási ár: 100.000 Ft

Az elektronikus kereskedelmi siker egyik legfontosabb eleme a fogyasztói bizalom az adott szolgáltatás iránt. Ennek megteremtését hivatott elősegíteni a FAIR BUSINESS minősítő rendszer, amelynek keretében jogi, felhasználóbarát és IT biztonsági szempontból ellenőrizzük az adott szolgáltatást a kidolgozott minősítési szempontok szerint, felhívjuk a figyelmet a hibákra és tanácsot adunk azok kijavítására. A minősítő szempontoknak megfelelő honlapok megkapják a Fair Business tanúsítványt, és ezzel a jogot arra, hogy a a szolgáltató megbízhatóságát tanúsító logót honlapján feltüntesse, és ezzel a fogyasztókat tájékoztassa megbízhatóságáról. A szolgáltatás minden, weblapot üzemeltető szervezetnek szól!

A projekt beavatkozási területe
Egyéb társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok

Fair Business - Társadalmi felelősségA projekt típusa
Tanácsadás

Milyen típusú vállalatnál valósítható meg a projekt?
Kisvállalat, Közép vállalat, Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport
Felső- és középvezetők, vállalati jogászok, üzleti döntéshozók, kereskedelmi szakemberek, informatikusok.

A megvalósuló projekt időtartama
2 nap

Hány főt érint a projekt
10

A projekt kapcsolódása a nyertes uniós projekthez:
Az EQUAL projekt keretében a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű emberek munkához segítése céljából az információs társadalomban való részvételhez szükséges készségek elsajátítása volt az egyik fő cél. Tanácsadásunkkal azt kívánjuk elősegíteni, hogy az alap készségekkel rendelkező embereknek munkahelyet biztosító, az információs technológiák előnyeit megfelelő módon kihasználni képes vállalkozások száma növekedjen, ezzel az EQUAL projektben résztvevő személyek számára is nő az új munkahelyek száma. A minősítést stratégiai partnerünkkel, a Páneurópa Jogász Unióval együtt végezzük.

A projekt indokoltsága
Az interneten való jelenlét, áruk, szolgáltatások felkínálása az elektronikus piacon ma már elkerülhetetlen. Ha a vállalat mindezt a jogszabályoknak, a felhasználók igényeinek és az IT biztonság követelményeinek megfelelően teszi, sokkal nagyobb üzleti sikerre számíthat, megteremtve a fogyasztó bizalmát a szolgáltatásuk igénybevétele iránt. A minősítő eljárás segítséget nyújt az esetleges hiányosságok kijavítására, és kellőképpen tanúsítja a vállalkozás megfelelőségét a fogyasztók felé.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre
Az elektronikus piacon megbízható módon, jogszerűen megjelenő szolgáltató bízvást nagyobb üzleti sikerrel, több elégedett vásárlóval számolhat. A minősítés következtében a vállalaton belüli IT biztonsági felelősségi szintek tisztázásra kerülnek, a jogszerű és felhasználóbarát szempontok előtérbe kerülnek, ezzel a vállalat belső működése is átláthatóbbá válik a vezető számára.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker
A fogyasztói bizalom jelentősen nagyobb a megbízható elektronikus kereskedővel szemben, így szívesebben veszik igénybe azok szolgáltatásait. A vállalat jóhírnevének növeléséhez jelentősen hozzájárul.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker
A vállalat jelentősen növelheti a (környezetbarát) online értékesítési mutatóit, csökkentve az esetleges fogyasztóvédelmi bírság indokát / veszélyét.

A kikiáltási ár indoklása
A Fair Business minősítés humán erőforrás igénye jelentős, három szakemeber kb. két munkanapját veszi igénybe. A honlapon feltüntetett minősítési díjhoz képest jelentősen alacsonyabb kikiáltási áron kínáljuk most ezt a szolgáltatást, mely lehetővé teheti a Fair Business logó használatát is.

A szervezet tevékenysége
Kiemelt figyelmet szentelünk az online tartalmak és szolgáltatások témakörének, hiszen tudjuk, hogy az információs társadalom elképzelhetetlen kiterjedt felhasználói rendszer nélkül. Ahhoz, hogy számosan csatlakozzanak a világhálóra, mindenképpen vonzó a mindennapos ügyintézést megkönnyítő elektronikus szolgáltatások, valamint gazdag, színes tartalom szükségesek.
Mindez ma még aktuálisabb, mint a korábbi évek során volt, hiszen a szélessávú internet immár mindenki számára elérhető. A technológia rendelkezésre áll, a kihívás ma egyértelműen a tartalom oldaláról jelentkezik.

Jogi forma: társadalmi szervezetek szövetsége
Adószám: 19670900-2-41
Honlap címe: www.matisz.hu, www.fairbusiness.hu

» Vissza