Hátrányos helyzetű gyerekek tábora Szadán a Nextent Zrt. támogatásával

A 2011-ben megrendezett Civil Licit legnagyobb „vásárlója” a Nextent Informatika Zrt. volt, aki négy szolgáltatásra is sikeresen licitált az aukción. A Szadai Meseház Waldorf Óvoda szolgáltatásának megvalósítására most került sor, mely során egy különleges környezetvédelmi tábor megszervezését és lebonyolítását vállalta a szervezet a dolgozók gyermekei számára. A Nextent vezetősége azonban úgy döntött, hogy szeretnék felajánlani a lehetőséget egy hátrányos helyzetű kisiskolás közösségnek. Választásuk a galgamácsai Fekete István Általános Iskolára esett.

A szadai óvodában gyerekek játszanakJúnius végén különleges eseményt jelentett be az innovatív fejlesztéseiről és szolgáltatásairól is híres Nextent Informatika Zrt. Ezúttal rendhagyó módon nem egy új fejlesztéssel gazdagodott a cég termékportfóliója, hanem egy különleges ajándékkal lepnek meg harminc hátrányos helyzetű kisiskolás gyermeket. A cég támogatásának köszönhetően ugyanis a galgamácsai Fekete István Általános Iskola alsós diákjai közül harminc kisiskolás három napos táborozáson vehetett részt Szadán, egy különlegesen szép helyen épült Waldorf óvodában, ahol vidám nyári kalandok, új barátságok, új ismeretek várták őket.

A programot a Nextent Informatika Zrt. a  Civil Licit fenntarthatósági aukción vásárolta, ahol még másik három szolgáltatásra is sikeresen licitált közel hétszázezer forint értékben. A Szadai Meseház Kulturális Alapítvány által kínált program a cégben dolgozók gyermekeinek részére kínált tábort, azonban a Nextent vezetősége úgy döntött, hogy nem saját gyermekeik számára szeretnék felhasználni a három napos lehetőséget, hanem felajánlják azt egy hátrányos helyzetű kisiskolás közösségnek. Választásuk a galgamácsai Fekete István Általános Iskolára esett.

Az iskola 151 tanulójának 43 %-a halmozottan hátrányos helyzetű, ezért az iskolában egy speciális módszerrel tanítanak. Az ún. „komplex instrukciós program” olyan tanítási módszer, mely lehetővé teszi a tanárok számára a magas szintű csoportmunka szervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók közötti tudásbeli különbség és kifejezőkészség tág határok között mozog. A program alkalmas a tanulásban lemaradt tanulók esélyegyenlőségének megteremtésére a csoportmunkára alapozva.

A három napos szadai táborban a gyermekek jókedvéről többféleképpen is gondoskodtak a szervezők, valamint az óvoda pedagógusai és a meghívott szakemberek. Volt sok szabadtéri program az erdőtől övezett réten álló óvoda igényesen kialakított játszókertjében, barangolhattak közösen a környék védett és különleges természeti kincsei között, de nem hiányoztak a kézműves foglalkozások sem. Tették mindezt a környezettudatosságra nevelés jegyében természetes környezetben, természetes alapanyagokkal és egészséges táplálékokkal.

A Szadai Meseház Kulturális Alapítványról:

A Szadai Meseház Kulturális Alapítvány szinte teljes mértékben önkéntes munkával hozta létre és működteti 1998 óta a tábornak helyet adó Meseház Waldorf Óvodát. A jelenlegi épület 2008 óta ad otthont az intézménynek. A Meseház csodálatos környezetben, erdő ölelésében fekszik, ahol a termekben esztétikus és természetes alapanyagú játékokkal játszanak a gyermekek, amelyek ösztönzik fantáziájukat, kreativitásukat, az óvoda kertjében pedig csodálatos „kikeleti” játszóteret találunk, ahol az egyedi kivitelezésű, fából épült Naptoronyban, Holdházban, Föld kunyhóban  játszhatnak a csemeték.

A kerti játékok az ősi  magyar mondavilág elemeire utalnak.  A gyerekek emellett gondozott gyepen mozoghatnak, gyógynövény-és díszkert is szolgálja fejlődésüket, és akár rugós lovacskán utazhatnak vagy az „Óperenciás Homoktenger”-ben alkothatnak szabadon. Az intézmény 2011-ben elnyerte a Zöld Óvoda címet. Az óvoda jelenleg két csoportban, ötvenkét gyermek szeretetteljes nevelését biztosítja a waldorf pedagógia szellemiségében. Az óvodába erős szülői közösség  működik, amelynek önkéntes munkája biztosítja a mindennapos működést és a gyermekek testi, lelki, szellemi fejlődését.

Nextent Informatika Zrt.

A Nextent Informatika Zrt. önálló, magyar magánszemélyek tulajdonában álló informatikai társaság, mely 1998 óta az informatikai alkalmazásfejlesztés és az ehhez kapcsolódó tanácsadási területek dinamikusan fejlődő szereplője. A vállalat a közép- és nagyvállalati szektor számára kínál az üzleti folyamatokat támogató, főként az adattárházakra, illetve jelentésrendszerekre fókuszáló fejlesztési és rendszerintegrátori, valamint az ehhez kapcsolódó tanácsadási szolgáltatásokat. A Nextent Informatika Zrt. piacvezető pozíciót tölt be a hangbányászat területén.

Saját fejlesztő csapatával innovatív, az ügyfelek igényeire szabott fejlesztési projekteket valósít meg elsősorban a saját ügyfélszolgálattal, call centerrel rendelkező ügyfelek számára. A cég saját fejlesztésű szoftverei közül, az ún. Miner család első tagjaként létrehozta Voice Miner névre keresztelt, nemzetközi szinten is egyedülálló technológiájú beszéd- és érzelemfelismerő rendszerét, mely rögzített ügyfélszolgálati telefonbeszélgetéseket képes automatikusan elemezni az ügyfél igényei alapján.

A Nextent Informatika Zrt. 2005-ben elnyerte a Hewitt „Év Legjobb Munkahelye” díjat, 2008-ban az Oracle „Leginnovatívabb partner” díjat, majd 2009-ben a HEA „Együtt a minőségi ügyfélszolgálatért” díjat. A cég különös figyelmet fordít a minőségbiztosításra, a belső folyamatok tökéletesítésére, így az ISO9001 minősítésen túl 2007-ben elnyerte az „Elkötelezettség a Kiválóságért” díjat, mely az „Európai Minőségi Díj” felé vezető út első lépcsőfoka. Innováció melletti elkötelezettségüket szintén elismerte már a szakma, hiszen Voice Miner rendszerük révén 2011-ben elnyerték az „IT Business Leadership Award” Különdíjat.