Nem Adom Fel Alapítvány – NEMADOMFEL FOGLALKOZTATÁSI TANÁCSADÓ CSAPAT

NEMADOMFEL FOGLALKOZTATÁSI TANÁCSADÓ CSAPAT sérült tapasztalati szakértők közreműködésével

Kikiáltási ár: 180.000 Ft

A Nemadomfel Foglalkoztatási Tanácsadó Csapat sérült emberek munkahelyi beillesztését segíti elő. A csapat tagjai sérült, de a feladatra felkészült tapasztalati szakértők minden jellemző fogyatékossági típusból és egy szociális szakember. A 8 órás tanácsadási folyamat során egy sérült személy foglalkoztatásának minden fontos jellemzője megvizsgálható és modellezhető:


Milyen fenntarthatósági célt szolgál:
Befogadó munkahely programok: hátrányos helyzetűek és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő programok

A szolgáltatás típusa:
Tanácsadás

Kiknek kínálják:
Kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A program minden szintet érint – egy céghez érkező sérült munkatárssal kapcsolatos tudnivaló más-más vonatkozásban, de fontos a cég minden szintjén.

A megvalósuló projekt időtartama:
8 óra

Hány főt érint a projekt?:
20

A projekt indokoltsága:
A sérült emberek foglalkoztatása egy cégnél sok olyan helyzetet teremt, amelyre az átlagember nincs rákészülve, de amelyek kellő odafigyeléssel minden probléma nélkül kezelhetőek. Emellett, ha a sérült emberek számára a megfelelő speciális feltételek biztosítottak és a kollégák is nyitottan fogadják őket, akkor teljes értékű munkatársak lehetnek egy cégnél. Ehhez azonban a megfelelő embert a megfelelő feladatra, megfelelő előkészítéssel kell megtalálni – ebben szeretnénk mi segíteni.

A projekt várható hatása a munkáltatói szervezetre:
A sérült emberek befogadása egy olyan folyamat minden közösség számára, legyen az munkahelyi vagy iskolai, amely segíti az elfogadó toleráns attitűd kialakulását. Emellett a sérült emberek foglalkoztatása a jelenlegi szabályozás (rehabilitációs járulék) mellett anyagi érdeke is egy 20 főnél több dolgozót foglalkoztató vállalatnak.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:
Mind emberi szempontból, mind anyagi értelemben gazdagító, előnyös a sérült emberek foglalkoztatása. Azonban csak akkor lehet minden érintett számára sikeres, ha kellő átgondoltsággal van előkészítve.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:
A fenntartható társadalom szempontjából is fontos, hogy minél többen termelői, szolgáltatói és ne csak fogyasztói szerepben legyenek a társadalomban.

A kikiáltási ár indoklása:
A szakértői csapat kialakítása egy komoly felkészítő munka eredménye volt.

A szervezet tevékenysége:
A Nem Adom Fel Alapítvány célja az, hogy a sérült emberek kibontakoztathassák tehetségüket, mind a munkaerőpiacon, mind a művészetekben. Programjaink:

Honlap:
www.nemadomfel.hu