Szadai Meseház Kulturális Alapítvány – SAJTKUKAC DZSEMBORI

SAJTKUKAC DZSEMBORI

Kikiáltási ár: 250.000 Ft

Olyan csapatépítő tréninget szervezünk (legfeljebb 30 fős csoportok számára), amely a közösen végzett kézműves tevékenységgel mindenki számára érdekes, egészséges életmód kialakítását segítő gyakorlati képzést is ad.

A résztvevőket megtanítjuk sajtot készíteni, biolekvárt főzni és kézzel kenyeret dagasztani. A kézműves foglalkozásokat a biodinamikus kertészetről és a környezettudatos életvitelről szóló hasznos előadásokkal egészítjük ki. Tesszük mindezt gyönyörű környezetben és vidám hangulatban. A nap végén minden résztvevő saját sajtjával, lekvárjával és kenyerével térhet haza.


Milyen fenntarthatósági célt szolgál:
Egészségmegőrzés, egészség-fejlesztés, egészséges életmódra nevelés

A szolgáltatás típusa:
Képzés, tréning

Kiknek kínálják:
Kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Bármely céges csapat számára megfelelő.

A megvalósuló projekt időtartama:
1 nap

Hány főt érint a projekt?:
15

A projekt indokoltsága:
Napjainkban rendkívül sok káros hatás éri szervezetünket az elfogyasztott nem megfelelő minőségű élelmiszereken keresztül. A saját magunk által készített, ismert és természetes alapanyagokat tartalmazó élelem megfelelő alternatívát jelenthet, ha birtokában vagyunk ezek elkészítésének fortélyaival. A résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos módszerek közül néhány alapfogással, és új szerepekben, a mindennapitól eltérő csoportdinamika mellett dolgozhatnak együtt szakértők és önkéntes munkatársak.

A projekt várható hatása a munkáltatói szervezetre:
A „Sajtkukac dzsembori” a gyakorlatban is azonnal használható ismereteket ad munkatársainak, hogy egészség és környezettudatos életvitelt folytathassanak. A saját kezűleg készített élelmiszerek segítenek a hagyományos készítési módszerek továbbélésében, a kulturális gyökerek megőrzésében, valamint egészséges (bio) élelmiszerek készítésében. A kiegészítő előadások pedig segítenek a szélesebb értelemben vett környezettudatosság kialakításában. Tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet vegyszermentesen és a természetet tiszteletben tartva sikeresen kertészkedni, és lakó/munkahelyi környezetünket úgy kialakítani, illetve használni, hogy a legköltséghatékonyabb és a természetet leginkább megkímélő legyen.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:
A speciális tréning új csoportdinamikát állít fel és rejtett képességeket hoz elő. A szórakoztató együttlét és a magánéletben is hasznos képzés nagyon motiváló és növeli a cég iránti lojalitást.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:
A tréninggel a cég gyakorlati lépést tesz a környezetvédelmi ismeretek terjesztésében és a hagyományőrzésben, ami példaértékű lehet más vállalatok számára is.

A kikiáltási ár indoklása:

A szervezet tevékenysége:
2001-ben jött létre a Szadai Meseház Kulturális Alapítvány, amely kiváló pedagógusok közreműködésével megalapította a Meseház Waldorf Óvodát. A waldorf pedagógia az érzelmi biztonság megteremtését tartja a gyermek fejlődése szempontjából a legfontosabb tényezőnek, amelyet igyekszik egészséges, természetközeli feltételek között biztosítani. A jelenlegi, kifejezetten óvoda céljára épült épület 2008 óta ad otthont az intézménynek, ahol közel 300m2-en, 2 vegyes korosztályú csoportban 52 gyermek neveléséről gondoskodunk. Az óvoda erdő ölelésében fekszik, és gyönyörű játszókerttel rendelkezik.

Honlap:
http://www.szadaimesehazovi-waldorf.hu

Kapcsolódó cikk:
Hátrányos helyzetű gyermekek tábora Szadán a Nextent Zrt. támogatásával