Szempont Alapítvány – PLUSZ 1 SEGÍTSÉG EGY NAPRA

PLUSZ 1 SEGÍTSÉG EGY NAPRA

Kikiáltási ár: 200.000 Ft

A projekt fő részeként egy látássérült személyt kölcsönzünk egy napra a projektet megvásárló cég részére. A látássérült „munkavállaló” a cégnél az adott napon a lehető legintenzívebben részt vesz a munkában, az általa kivitelezhető munkafolyamatokban.
A nap sikeressége érdekében előzetes konzultációs lehetőséget biztosítunk a cég számára. Rehabilitációs szakembereink felmérik a megrendelő specifikumait, ennek megfelelően kialakítják az érzékenyítő tréning nap tematikáját és kiválasztják a megfelelő látássérült ügyfelet. A második napon a látássérült ügyfél munkahelyi beilleszkedését egy foglalkozási tanácsadó segíti.


Milyen fenntarthatósági célt szolgál:
Befogadó munkahely programok: hátrányos helyzetűek és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását elősegítő programok

A szolgáltatás típusa:
Képzés, tréning

Kiknek kínálják:
Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A projekt első része elsősorban a vezetőknek szól, második fele (tréning, beillesztés) már az alkalmazottakat érinti.

A megvalósuló projekt időtartama:
2 nap

Hány főt érint a projekt?:
5

A projekt indokoltsága:
A projekt lehetőséget nyújt a potenciális munkáltató számára, hogy a szükséges információkhoz hozzájusson a látássérült célcsoport kapcsán. A befogadó munkahelyek kialakulása szempontjából fontos az érzékenyítés, másrészt azon szolgáltatások nyújtása, melyek a mindennapi működésüket könnyítik, esetleg pályázati lehetőségeiket szélesítik. Figyelmet fordítottunk a szűkös időkeretekre, valamint a költséghatékonyságra is.

A projekt várható hatása a munkáltatói szervezetre:
Az utóbbi tíz évben az Európai Unió tagállamainak kormányai, mind a kommunikáció, mind a jogszabályalkotás szintjén egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a vállalatokon belüli esélyegyenlőség megvalósítására, kiterjesztésére. Ez a tendencia azonban nemcsak kormányzati szinten jelentkezik, hanem a vállalatok is széleskörű, folyamatosan fejlődő sokszínűségi politikákat vezetnek be humánerőforrás stratégiáikban. Ezzel a folyamattal együtt megnőtt az igény a hátrányos helyzetű, azon belül is a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos, korrekt, pontos, tapasztalatokon alapuló információk iránt.
Fontos, hogy ezek az információk célcsoport specifikusak legyenek, annak érdekében, hogy a vállalatok illetékes vezetői és szakemberei a lehető legkörültekintőbben tudjanak eljárni a munkaerő kiválasztása, és a hosszú távú foglalkoztatás során.
A projektünket megvásároló cég a fent említett korrekt, specifikus információkhoz jut hozzá a látássérült, vak és gyengénlátó munkavállalók foglalkoztatásának területén, ezen felül gyakorlati tapasztalatokat is szerezhet a második nap során. Részletesen az alábbi kérdésekre kaphat választ:

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:

A kikiáltási ár indoklása:
A kikiáltási árunk 200.000 Ft/2 nap/5 fő
Áraink a következőket tartalmazzák:

A szervezet tevékenysége:
Jelenleg tevékenységi körünkbe tartozik a felnőttkorban látássérültté vált emberek felkutatása, elemi rehabilitációja, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások nyújtása, magán-munkaközvetítői tevékenység végzése, családi- és társadalmi reintegráció elősegítése a célcsoport számára. Rehabilitációt kiegészítő tevékenységeink a társastáncoktatás, látássérült emberek klubja, életmód-tábor, országos találkozók, Makula-klub. Sikerünket mutatja, hogy a célcsoport számára a legteljesebb rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtó szervezet lettünk.

Honlap:
www.szempontalapitvany.hu

Kapcsolódó cikkek:
A Szempont Alapítvány és a Magyar Telekom Nyrt. Együttműködése
A Kelly Services és a Szempont Alapítvány együttműködése