Civil Licit 2013-ban is

A Civil Licit Alapítvány együttműködésben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel újra pályázatot hirdet civil szervezetek számára a 2013. novemberi Civil Licit fenntarthatósági árverésen való részvételre. Pályázni lehet vállalatoknak nyújtandó CSR programokkal, környezetvédelmi, esélyegyenlőségi projektekkel.

 

A hatodik Civil Liciten ismét az a fő cél, hogy a for-profit szféra szereplői megismerkedjenek a civil szektor legjobb CSR-szolgáltatásaival, és egy árverés keretében meg is vásárolhassák azokat. A civil szervezetek a most induló pályázaton nyerhetik el a jogot a részvételre. Pályázni olyan szolgáltatásokkal lehet, amelyek a társadalmi vagy környezeti fenntarthatóságot szolgálják, és amelyeket a pályázó civil szervezet a vásárló vállalattal közösen valósít meg. Ezek lehetnek érzékenyítő tréningek, önkéntes programok, családi napok, ismeretterjesztést, tanácsadást szolgáló projektek. Idén november 12-én tíz civil szervezet kínálhatja eladásra szolgáltatásait a Design Terminálban.

 

„Olyan civil szervezetek jelentkezését várjuk, akik keresik az utakat a vállalatok felé és szolgáltatásokat értékesítenének a számukra” – nyilatkozta Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit szóvivője. „Az idei kiírásban támpontokat adunk a pályázóknak arra vonatkozóan, hogy milyen fenntarthatósági trendeket látunk a for-profit szektorban, vagyis milyen pályázatok lehetnek sikeresek a piacon.”

 

A tavalyi Civil Liciten minden licitre kerülő szolgáltatás elkelt, nagyon sok közülük már megvalósításra került, a vállalatok beépítették őket CSR-stratégiájukba. A 2012-es liciten a legnagyobb érdeklődést egy olyan érzékenyítő családi nap könyvelhette el, amelyen különböző fogyatékossági típusokba sorolható emberekkel sportolhattak együtt a vállalat dolgozói. Ez a szolgáltatás a kikiáltási ár háromszorosáért kelt el.

 

A 2013-as pályázati kiírás letölthető a www.civillicit.hu oldalon, beadási határidő: 2013. július 9.

 

2013-AS PÁLYÁZATI KIÍRÁS LETÖLTHETŐ ITT (PDF)

Pályázatok feltöltése: http://civillicit.hu/palyazatok-feltoltese/