TÍZ ELADOTT SZOLGÁLTATÁS ÉS TÖBB MINT KÉTMILLIÓ FORINT ÜZLET

Sikerrel zárult a 6. Civil Licit fenntarthatósági aukció, ahol a hagyományokhoz híven civil szervezetek kínáltak fel üzleti, a fenntarthatóságot segítő szolgáltatásokat vállalatok és állami szervezetek számára. A Design Terminálban megrendezésre kerülő árverésen, nagy licitcsatákat követően tíz szolgáltatás, több mint kétmillió forint értékben talált gazdára. Az esemény házigazdái Winkler Nóra és Novák Péter voltak.

Igazi forró licithangulatot hozott a hagyományosan évről évre megrendezésre kerülő Civil Licit fenntarthatósági árverés. A környezeti és társadalmi fenntarthatóság megteremtésére irányuló szolgáltatások közül a legnagyobb csatákat egy, a látássérültek integrációját elősegítő program, a Paradicsom Turisztikai és Sport Klub Tandem Budapest elnevezésű programja és az Artmann Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület Stresszkezelő és önismereti tréningje hozta; ez utóbbi leütési vételára a licit során meg is duplázódott. Ugyancsak népszerűek voltak a környezeti fenntarthatóság megteremtésére irányuló zöld programok is csakúgy, mint a fogyatékos emberek integrációját segítő projektek. „Valamennyi civil programot nagy érdeklődés övezett” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Ez köszönhető annak is, hogy az idei évben a Civil Licitre jelentkező civil szervezetek száma meghaladta a hatvanat, így a szakmai zsűri bőséggel válogathatott a jobbnál jobb projektek között. Továbbá a vállalatok is egyre nyitottabbak a civil partneri együttműködésekre, melyek nem a jótékonykodásról, hanem tényleges üzleti kapcsolatról szólnak” – tette hozzá a szóvivő.

Állami szervezetek is „ringbe” szálltak

Az idei évben 11 szolgáltatás került kalapács alá, melyből 10 talált gazdára az aukción. Az árverés során a licit szakmai támogatója, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az eseményt segítő Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is ringbe szállt több szolgáltatásért, melyekből egyet-egyet sikerült is elhozniuk. „Egyre inkább nyilvánvalóvá válik számomra, hogy a közösség pozitív tartalmú célkitűzései a személyközi kapcsolatok erősítésével valósíthatóak meg leginkább” – mondta el dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes, a Civil Licit fővédnöke. „A Civil Licit egy olyan kezdeményezés, amely ezen a téren példát mutat sok más szervezet számára, ugyanis két, logikájában és működésében elütő szféra szereplőit hívja együttműködésre. Látva a számos megvalósuló programot nem kérdéses, hogy mind a vállalkozások, mind az állami hivatalok egyre inkább belátják a társadalmi szempontból felelősségteljes cselekvés előnyeit” – értékelt a miniszter.

„A fejlesztéspolitikai kormányzat misszióként tekint arra, hogy a hatékonyság és a versenyképesség fokozása érdekében támogasson minden olyan kezdeményezést, amely a civil szervezetek és a gazdasági szereplők közötti együttműködést serkentik” – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. „Támogatásunk tehát nem a mának szól, hanem a jövőnek, mert számos olyan üzlet köttetett az idei Civil Liciten, melyek megvalósulását követően egy kooperatívabb közösségben élhetünk – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Hasznos civil jó gyakorlatok az aukción

A Nextent Informatika Zrt. harmadik alkalommal vesz részt támogatóként és licitálóként is a fenntarthatósági árverésen. Az elmúlt években a cég összesen hét szolgáltatást vásárolt a Civil Liciten. „Elkötelezett támogatók és visszatérő vásárlók vagyunk” – mondta Gátfalvi Tamás, a Nextent Informatika Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az aukció révén olyan programokat és jó gyakorlatokat ismerhetnek meg az érdeklődők a civil szférából, melyek új utakat jelenthetnek valamennyi vállalat számára a dolgozói közösségépítés, valamint az elfogadó, befogadó szemlélet kialakítása kapcsán. Az idei évben is nagy versenyben voltunk egy közösségépítő és a látássérült emberek élethelyzetére érzékenyítő programért, melyet legnagyobb örömünkre végül sikerült megvásárolnunk.” – tette hozzá Gátfalvi.

 

A 6. Civil Liciten sikeresen licitáló vállalatok: Nextent Informatika Zrt., Magyar Telekom, BP Business Service Centre Kft., PWC Magyarország Kft., Telenor Magyarország Zrt., Szerencsejáték Zrt., Gelbert ECO Print Kft., Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

 

 

Civil Szervezet

Szolgáltatás neve

Kikiáltási ár

Leütési ár

Vásárló neve

Artman Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület Stresszkezelő  önismereti és együttműködési tréning 120.000 Ft 240.000 Ft Szerencsejáték Zrt.
Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület Zöldkommandó 190.000 Ft 260.000 Ft Telenor Magyarország Zrt.
Etka Jóga Egészséges Életmód és Sportrekreációs Egyesület Egy napos egészségmegőrző és fejlesztő program az Etka Jóga erőgyűjtő Módszerrel 150.000 Ft 260.000 Ft PWC Magyarország Kft.
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Nagybácsi Program 180.000 Ft 200.000 Ft Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete Vacsora a sötétben 180.000 Ft 280.000 Ft Nextent Informatika Zrt.
Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány Tiszta víz vegyen körül minket! – folyótisztítási akció a Dunakanyarban 130.000 Ft 130.000 Ft Gelbert ECO Print Kft.
Magyar Speciális Olimpiai Szövetség Szállj be te is! 90.000 Ft 130.000 Ft Magyar Telekom
Nem Adom Fel Alapítvány Nemadomfel érzékenyítő tréning 250.000 Ft 250.000 Ft BP Business Centre Kft.
Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub Tandem Budapest Tematikus Túra és Vacsora 200.000 Ft 340.000 Ft Magyar Telekom
Salva Vita Alapítvány Design más-kép-p 100.000 Ft 120.000 Ft Nemzeti Fejlesztési Ügynökség