Hetedszer is Civil Licit


Budapest, 2014. június 3. – Hetedik alkalommal indul útjára a Civil Licit fenntarthatósági árverés, melynek keretében civil szervezetek üzleti szolgáltatásai kerülnek kalapács alá, melyekre vállalatok vezetői licitálnak. A civil szervezetek minden évben pályázat keretei között nyerhetik el a jogot az aukción való részvételre. A szervezők több mint száz jelentkezőre számítanak az idén, mely az előző éves eredménynek majdnem dupláját jelentené. Pályázni már lehet.

Civil szervezetek üzleti szolgáltatásokkal pályázhatnak immár hetedik alkalommal a Civil Licit fenntarthatósági aukción való részvételre. A különleges árverés során ugyanis nem adományokat gyűjtenek a szervezők a non-profit szervezetek számára, hanem olyan civil üzleti szolgáltatások bemutatására és megvásárlására adnak lehetőséget a program elindítói, melyek vállalatok számára jelenthetnek üzleti lehetőséget a fenntarthatóság égisze alatt. „Üzleti találkozóra hívjuk a cégeket és vezetőiket, akik nyitottak és elhivatottak a környezeti és társadalmi fenntarthatóság iránt, illetve fogékonyak arra is, hogy bizonyos szolgáltatásokat a civil szektortól vásároljanak, bízva szakértelmükben, látva tudásukat” – mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit Alapítvány és a program szóvivője. „Kijelenthető, hogy a non-profit szervezetek szolgáltatásai évről évre fejlődnek, a vállalatok pedig egyre nagyobb kedvvel vásárolnak az aukción” – tette hozzá a szóvivő.

A civil szervezetek minden évben pályázat útján nyerhetik el a jogot a Civil Licit fenntarthatósági aukción való részvételre. Az idén a szervezők tizenkét szolgáltatást kívánnak árverésre bocsátani a beérkezett pályaművekből. Pályázni a környezeti és társadalmi fenntarthatóság valamennyi területéről lehet, a fő szempont a vállalati működésbe való beépíthetőség, hasznosíthatóság. A szolgáltatások lehetnek önkéntes programok éppúgy, mint képzési vagy éppen tanácsadói feladatokat felvállaló projektek. A civil szervezetek szolgáltatásait 2014. július 11-éig várják a szervezők, melyeket egy független bírálóbizottság értékel majd és választja ki a pályaművek közül a legjobbakat.

A Civil Licit idei különlegessége, hogy kiemelt szakmai partnerként csatlakozott a szervezőkhöz az ERSTE Alapítvány, mely Közép- és Kelet-Európa egyik legmeghatározóbb alapítványaként támogatja és segíti az aukció megvalósulását, a szervezet által működtetett Társadalmi Integrációs Díj előző évi döntőjébe került civil partnereit is bevonva. Az ERSTE Alapítvány működésével Közép- és Délkelet Európa hátrányos helyzetű csoportjainak társadalmi integrációját hivatott segíteni. „A Civil Licit aukció támogatásával egy új utat szeretnénk a hozzánk pályázó civil szervezeteknek bemutatni, azt, hogyan lehet rövid és hosszú távon a for-profit szektorral együttműködni, elért eredményeiket e piaci szegmens felé is „értékesíteni” – mondta el Dejan Petrovic, az ERSTE Alapítvány programmenedzsere. E cél érdekében alapítványunk által évek óta Magyarországon is működtetett Társadalmi Integrációs Díj döntős pályázóit szeretnénk meginvitálni a Civil Liciten való részvételre, hogy egy új szemléletet mutassunk számukra a hosszútávú növekedésük, fejlődésük érdekében – tette hozzá a vezető.

A különleges fenntarthatósági árverés idén is november elején kerül megrendezésre, ahová már most várják a szervezők a fenntarthatóság iránt nyitott cégek jelentkezését. A Civil Licitet 2014-ben is szakmai partnerként támogatja Magyarország Kormánya.

A Civil Licitről

A Civil Licit egy olyan aukció, ahol civil szervezetek bocsátják árversére azon környezeti és társadalmi fenntarthatóságot elősegítő szolgáltatásaikat, melyek a cégek, vállalatok számára nyújthatnak szakmai segítséget CSR szemléletük fejlesztésében. A felkínált szolgáltatásokra vállalatok vezetői licitálnak, az aukció szabályai szerint. A rendezvény hetedik alkalommal kerül megrendezésre. A program szakmai támogatója Magyarország Kormánya.

A Civil Licit aukciót 2010-ben CSR Hungary díjjal jutalmazták Közös felelősség – stakeholder megoldások kategóriában.

A licittel kapcsolatos további információ a www.civillicit.hu weboldalon található.

 

Az ERSTE Alapítványról

Az alapítványt 2003-ban hozták létre, az első ausztriai takarékpénztár “Erste Oesterreichische Spar-Kasse”, jogutódjaként. Az alapítvány osztalékjövedelmének egy részét Közép- és Délkelet Európa társadalmainak fejlesztésére fordítja. Támogatja a társadalmi elkötelezettséget és a civil társadalom aktív szerepvállalását; célja, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz és terjessze az 1989 óta radikális változásokon átesett régió történelmét. Az Alapítvány fő tevékenységi területei: a társadalmi fejlesztés (social development), a kultúra és Európa.

www.erstestiftung.org

 

További információ:

Kiss Gyöngyvér

Civil Licit Alapítvány szóvivő

Mobil: 06 20 395 42 77

Telefon: 06 1 240 38 03

E-mail: gyongyver.kiss@civillicit.hu

Web: www.civillicit.hu

FB: www.facebook.com/civillicit