Autonómia Alapítvány – TAPASSZ VELÜNK!

autonomia logo hu greyscale cmyk

TAPASSZ VELÜNK! – CSAPATÉPÍTŐ VÁLYOGHÁZ-FELÚJÍTÁS MÉLYSZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐKKEL

A szolgáltatás kikiáltási ára:
50.000 Ft

Az Autonómia Alapítvány Tapassz Velünk! programjának célja kettős: rendhagyó csapatépítés és egy mélyszegénységben élő roma család otthonának megmentése. A program résztvevői  izgalmas környezetben megtanulják a vályogozás és vályogház-felújítás hagyományos, környezetbarát és alacsony költségű technológiáját. A munkálatokat Baranya megyében, egy roma család felújításra szoruló vályogházán végzik az önkéntesek. Egyetlen nap, dagasztás, sarazás, fenntartható technológia, hasznos és továbbadható tudás!

A szolgáltatás témája:
Egyéb társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok.

A projekt típusa:
Képzés, tréning

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A vállalat bármely munkatársa

A projekt időtartama:
1 nap

Érintettek létszáma:
15 fő

A projekt indokoltsága:
Napjainkban egyre kevesebben ismerik a vályogházak építéséhez és felújításához szükséges dagasztás, tapasztás technikáját, mégis sok, általában szegény helyzetben lévő család él vályogból épített házakban. A hagyományos, egyszerű és alacsony költségű építési technológiát, a vályogházak felújítását meg kell tanítanunk az érintett családoknak, hogy házaikat szakszerűen karbantarthassák és ne veszítsék el otthonaikat.

A projekt várható hatása:
A program pozitív hatása kettős. Az érintett családoknak megtanítja, hogyan tudják otthonukat megmenteni és fenntartani, a vállalat munkatársai számára pedig az önkéntes segítségnyújtás élményét adja. Az érzékenyítő csapatépítés hatásaként összetartó, elfogadó, a társadalmi problémák iránt nyitott és tettre kész munkahelyi közösség alakul ki, amelynek tagjai az alkotás, segítés öröme mellett egy környezetbarát, olcsó, továbbadható technológiát is elsajátítanak.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A programban résztvevő munkatársak elkötelezett, bátor csapatként megtanul egy környezetbarát technológiát, tudását a későbbiekben felhazsnálhatja és továbbadhatja. A mélyszegénységben élő család megsegítése pedig a munkatársak és az ügyfelek körében is a példamutató és felelős vállalati hozzáállást bizonyítja.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A program lényege, hogy a tudásátadással valós problémára kínál fenntartható megoldást. A projekt megvalósításával a vállalat bizonyítja, hogy felelős és társadalmilag érzékeny piaci szereplő, és munkavállalói számára is megteremti a lehetőséget, hogy személyesen segítsenek a rászoruló embertársaikon.

A kikiáltási ár indoklása:
A technológiából adódóan a program anyagköltsége alacsony. A kikiáltási ár az alábbi elemeket fedezi:

A civil szervezet bemutatása:
Az Autonómia Alapítvány tevékenységének fókuszában a civil társadalom megerősítése, kirekesztett csoportok támogatása, elsősorban a roma integráció áll.

Az Autonómia Alapítvány egy olyan igazságos társadalom létrejöttét támogatja, amelynek tagjai szabadok, aktívan, és felelősen alakítják saját, valamint közösségük sorsát.

Az Autonómia Alapítvány weboldala: www.autonomia.hu