Messzelátó Egyesület – ÖKO EBÉDSZÜNET

ÖKO EBÉDSZÜNET

A szolgáltatás kikiáltási ára:
85.000 Ft

Az Öko Ebédszünet több alkalmas gyakorlati képzés és programsorozat, amely az alábbi elemeket tartalmazza:

  1. Az Öko Szépségszalonban saját kozmetikumokat ( pl: fürdőgolyó, ajakápoló, dezodor) készítenek a résztvevők. A foglalkozáson öko szépségápolási tanácsokat és recepteket osztanak meg az Egyesület munkatársai. A programon 3*10-15 munkatárs tud részt venni.
  2. A fenntarthatóság és újrahasznosítás jegyében kikelő képeslapot készítenek a kollégák papírhulladékból és növénymagokból, amelyek elültetés után kikelnek. A képeslapokat természetes festékkel díszítik a résztvevők. A foglalkozás ideális időtartama: 3 óra, melyen akár 150 kolléga is részt tud venni.
  3. A növénycsere igazi fenntartható közösségi élmény, ahová a kollégák elhozzák megunt, túlburjánzott, ajándékba szánt növényeiket és kedvenc növénymagjaikat. Ideális hossza: 1×2 óra.

A szolgáltatás témája:
Környezetvédelem, zöld munkahely programok

A projekt típusa:
Képzés, tréning

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat; Középvállalat; Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A vállalat minden kollégája számára hasznos program, akik szeretnének kikapcsolni, kreatív, minőségi időt együtt töltve öko-praktikákat tanulni.

A projekt időtartama:
3 alkalom, javasolt megvalósítási ütemezés: 2 hónap

Érintettek létszáma:
100 fő

A projekt indokoltsága:
A környezettudatosság napjainkban már nem úri huncutság, hanem sokak számára belső késztetésből fakadó, tudatosan választott életmód. A felelős vállalatok életében fontos cél, hogy a munkavállalóikkal is megismertessék a fenntarthatóság hétköznapi gyakorlatait. E két fontos célt valósítja meg az Öko Ebédszünet program, amely több problémát is orvosol: közösséget épít, szemléletet formál, a hétköznapokban hasznosítható, praktikus környezettudatos és egészséges életmódhoz kapcsolódó tanácsokat ad a résztvevőknek.

A projekt várható hatása:
Az Öko Ebédszünet kikapcsolódást, kreatív energiákkal, öko- és egészségtudatos ötletekkel való feltöltődést kínál a nyertes vállalat munkatársainak. A program a környezettudatosság fejlesztése mellett kiváló csapatépítő esemény is, hisz a közös tevékenykedés során a kollégák közelebb kerülnek egymáshoz, informális kapcsolataik fejlődnek. A foglalkozás kiváló lehetőség a munkahelyi generációk találkozására is, hiszen minden korosztály számára izgalmas és tartalmas  programot kínál az esemény, ahol fény derül a kollégák egymás előtt ismeretlen tudására, készségeire, mindez segíti egymás megismerését és elfogadását. A munkavállalók tudatosabb vásárlókká, válnak és egészségesebben fognak élni a programok hatására,  továbbá fejlődik környezetük iránti érzékenységük.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A programon résztvevő kollégák munkahelyhez való kötődése fejlődik, a közös alkotás élménye pozitívan hat az informális munkahelyi kapcsolatokra. A megszokottól eltérő tevékenység fejleszti a kreativitást. A megvalósított program beilleszthető a cég külső és belső kommunikációs aktivitásai közé, építi a vállalat imázsát.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A környezeti neveléshez kapcsolódó program támogatja a válallat  fenntarthatósági stratégiáját.  A program eredményeként aktív, felelős, együttműködő közösségek jönnek létre, fejlődik a tudásmegosztás.

A kikiáltási ár indoklása:

Mindhárom programelem esetében minimum 3 fő animátort biztosít az Egyesület.

A civil szervezet bemutatása:
Az 1999 óta működő Messzelátó Egyesület a természetvédelem, környezetvédelem, oktatás és a kultúra területén munkálkodik, olyan sokszínű, értékközpontú, fenntartható társadalom megvalósítása érdekében, amely emberi léptékű, nyitott, és öntevékeny közösségek együttműködésén alapszik. A Messzelátó Egyesület két fő célja a fenntartható városi életmód és az önkéntesség eszemeiségének és gyakorlatának terjesztése. A 38 tagú Egyesületnek jelenleg 3 főállású munkatársa és kb 50 önkéntese van, közel 200 hazai és külföldi partnerszervezettel dolgozik együtt.

A Messzelátó Egyesület weboldala: www.messzelato.hu