Fő célunk az érzékenyítés

Nem csak a látássérült emberek rendelkeznek akadályokkal, hanem bennünk, látókban is vannak gátak.

_N134777

A Magyar Telekom a Civil Licit fenntarthatósági árverés egyik legelkötelezettebb licitálója, hiszen a program 2008-as indulása óta minden liciten képviseltette magát és soha nem tért haza üres kézzel. Nem történt ez másképp a 2013-as Civil Liciten sem, ahol összesen két szolgáltatásért szállt harcba a vállalat. Az egyik a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Szállj be Te is! elnevezésű programja, a másik pedig az idén is induló Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub Tandem Budapest szolgáltatása volt.

„Mi alapvetően mindig érzékenyítő programokat keresünk a Civil Liciten, hisz ezek hozzájárulnak vállalati kultúránk színesítéséhez, elfogadóbbá és befogadóbbá tételéhez” – kezdte beszámolóját Kiss Katalin a Magyar Telekom HR- specialistája. „A tavalyi évben is ehhez kerestünk partnereket, és mondhatom, hogy igen kiváló programokat sikerült vásárolnunk és igazán jól ment az együttműködés is a civil szervezetekkel.” A Speciális Olimpia Szövetség programja a Telekom Családi Olimpián valósult meg, ahol több ezer telekomos munkavállaló és családja találkozhatott a szövetség által támogatott értelmi sérült sportolókkal, és ha bárki akarta, ki is próbálhatta magát egy barátságos ping-pong meccs keretein belül. „Nagyon örülünk, hogy a Telekom elnök-vezérigazgatója megnyitó beszédjében külön kiemelte a Szövetség által odaszervezett programot, így  kollegáink is érzékelték: számunkra fontosak a fogyatékos emberek, társadalmunk meghatározó tagjai” – magyarázta a specialista.

            _N134653            _N134578

 

Kiemelkedő sikert aratott a Telekom által vásárolt másik program, a Tandem Budapest, amely 2014 őszén került megrendezésre. A projektben a Paradicsom Klub által szervezett néhány látássérült, a vállalat részéről pedig vezetők egy csapata vettek részt közös városi tandemtúrán, érzékenyítési céllal. „Nagyon szeretnénk vállalatunkhoz több megváltozott munkaképességű kollegát felvenni, ehhez azonban az kell, hogy döntéshozóink lássák, hogy például a látássérültek milyen értéket képviselnek és gyakorlatilag bármit tudhatnak, amit mi is. Akik részt vettek a programban jobbára műszaki beállítottságú emberek, és  nagy érdeklődéssel figyelték, hogy a látássérültek hogyan tudnak internetezni, alkalmazásokat használni. A program végére tapinthatóvá vált annak a megtapasztalása, hogy nem csak a látássérült emberek rendelkeznek akadályokkal, hanem bennünk, látókban is vannak gátak. Igazi sikertörténet volt HR-esként ez a projekt” – értékelt Kiss Katalin.

              _MG_4172             _MG_4210