Stresszkezelő önismereti és együttműködési tréningen vettek részt a Szerencsejáték Zrt. munkatársai

IMG_8314

 

A Szerencsejáték Zrt. életében a fenntarthatóság szorosan kapcsolódik a vállalat mindennapjaihoz, különös figyelmet szentelnek a felelős játékszervezésnek, a felelős foglalkoztatásnak, valamint a társadalmi felelősségvállalásnak. A Szerencsejáték Zrt. örömmel vett részt a 6. Civil Licit aukción, mert az esemény nagyszerű lehetőséget teremt, hogy a civil szervezetek bemutatkozhassanak a vállalatoknak és teret ad a két szektor közötti prábeszédnek. Az esemény fontosságát jelzi, hogy a társaság elnök-vezérigazgatója, Dr. Szentpétery Kálmán vette kezébe a licittárcsát az aukción.

Az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesületet régóta foglalkoztatták az olyan megoldások, amelyekben társadalmilag hasznos ügyekért dolgozó szervezetek és piaci szereplők, profit-orientált vállalatok között alakulhat ki akár művészeti értékek, akár társadalmilag fontos kérdések mentén együttműködés: olyan partnerség, amelyben minden fél jól jár. Ezért jelentkeztek 2013-ban a Civil Licit aukcióra. Izgalmas kihívás volt a saját tudásbázisukból a vállalatok számára vonzó, fenntarthatósági stratégiájukba beépíthető szolgáltatást fejleszteni.

A Stresszkezelő önismereti és együttműködési tréning, amit az ArtMan Egyesület árverésre kínált, a cégek humán tőkéjére fókuszál. A munkatársakat a mindennapi stresszel való szembesülésre, a testi és mentális jelek felismerésére, valamint a stressz tüneteivel és okaival való megküzdésre, azok enyhítésére tanították meg. Az ArtMan Egyesület stresszkezelő tréningjének egyedisége abban áll, hogy a pszichológiai és kommunikációs módszerek mellett a testtudati technikák, a testben megjelenő stressz-válaszok kezelése egyforma súllyal jelentek meg a foglalkozások során.

“A Szerencsejáték Zrt-vel való együttműködés pozitív tapasztalat az Egyesület életében. A megvalósítás során megtapasztaltuk, hogy bár a vállalat és a munkatársak részéről is nagy volt az érdeklődés, a tréninget össze kellett egyeztetni a mindennapi munkavégzéssel. Ez mindekét fél részéről rugalmasságot igényelt.” -foglalta össze az együttműködés tanulságait Jobbágy Bernadett az Artman Egyesülettől.

“Az Egyesülettel közösen összesen 5 tréninget szerveztünk munkatársainknak 2014 folyamán. A képzésen főként az ügyfélkiszolgálási területeken dolgozó kollégáink vettek részt, összesen 15-en. A kiscsoportos foglalkozásokon a trénerek segítségével részletesen megismerték a stressz fogalmát, fajtáit, majd annak hatékony kezelése került a képzés középpontjába. Relaxációs és ön-energetizáló gyakorlatokat tanultak meg, amelyeket mindennapi munkájukban, sőt magánéletükben is hatásos támogatást jelent a belső feszültség kezelésében, a stresszhelyzetekkel való megküzdésben.

Kollégáink visszajelzései alapján a képzés egyértelműen pozitív élmény volt számukra, a tréningen tanultak pedig megkönnyítik számukra a hétköznapokban jelentkező feszültségek és stressz kezelését. Mindez megerősít bennünket abban, hogy a következő aukciókon is részt vegyen Társaságunk. A vállalatokat arra bíztatjuk, hogy vegyenek részt a Civil Licit aukción, mert nagyon színvonalas rendezvény, ahol a civil és vállalati szektor végre találkozhat és a résztvevők társadalmilag hasznos együttműködéssel is gazdagodnak. -foglalta össze tapasztalatait Tulik Ágnes kommunikációs igazgatóhelyettes és szóvivő, a Szerencsejáték Zrt. nevében.

IMG_8323 IMG_8292_vagott