ArtMan Egyesület – S csak nézünk, mint a moziban…

Print

ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Egyesület

Szolgáltatás neve: S csak nézünk, mint a moziban…

Szolgáltatás bemutatása: A program első része filmvetítéssel egybekötött beszélgetés, melyen a cég munkavállalói, illetve az egyesület látó és látássérült tagjai vesznek részt. A kiválasztott film audionarrált, akadálymentesített változatát vetítjük, így az alámondás mindenki számára hallható lesz. Ezáltal a látó nézők is ízelítőt kapnak a világ egy másféle érzékeléséből. A film megtekintését követően a résztvevők megoszthatják egymással élményeiket és tapasztalataikat.

A program második része saját tapasztaláson alapuló érzékenyítő tréning, ahol látó csoportvezető támogatja a látássérült csoportvezetőt. A megváltozott perspektívájú helyzet modellt kínál az empatikus, egyenrangú együttműködésre. A projekt a film akadálymentesített változatának befogadásával és a (látás) sérült emberekkel való találkozás útján közvetlenül hozzásegíti a cég dolgozóit, hogy elsajátítsanak egy új látásmódot.

A későbbiekben akár ügyfélként, akár munkatársként könnyebben, természetesebben tudnak majd viszonyulni látássérült, vagy egyéb okból speciális igényű emberekhez, és jobban tudnak kommunikálni velük.

Az élményközpontú érzékenyítő tréning ereje abban rejlik, hogy a résztvevők valódi szemléletváltásával a pozitív viszonyulás a jövőben indirekt módon előhívható a sérült emberekkel való munkahelyi, vagy magánéleti érintkezés során.

A sérült emberek megfelelő kiszolgálása olyan ügyfélélményt jelent, ami nem csupán az érintettek, hanem a tágabb környezet számára is példamutató és értékteremtő vállalati hozzáállás.

Szolgáltatás témája: munkahelyi esélyegyenlőség, befogadó munkahely programok

Projekt típusa: képzés, tréning

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: látássérülteket (is) kiszolgáló munkatársak, HR-vezetők, (látás)sérült munkavállalók és kollégáik, vezető beosztású munkatársak

Projekt időtartama: 6 óra (2×3 óra) 2016. február és július közötti időszakban, egy napon belül

Érintettek száma: 30 fő

Kikiáltási ár: 260.000,-Ft

Kikiáltási ár indoklása: Az ár a játékfilm narrációjának elkészítését és a beszélgetés facilitálását tartalmazza, ezenkívül a látó és látássérült csoportvezetők által megtartott 3 órás érzékenyítő tréninget.

Az Egyesület weboldala: artman.hu