Aurora Borealis Alapítvány – Mesemaraton

AURORA_BORELAIS-LOGO

Aurora Borealis Oktatási Alapítvány a Veszélyeztetett Fiatalok Tudatos Jövőépítésének Elősegítéséért

 

Szolgáltatás neve: Mesemaraton

Szolgáltatás bemutatása: A Mesemaraton egy közösségi élményt nyújtó játék. A szereplők, „kalandorok”, gyermekotthonban élő fiatal kísérőik segítségével újraélhetik régi kedvenc meséik jeleneteit egy ügyességi és kreativitást igénylő játék során, ahol a gyermekotthon mesebeli erdővé alakul át. A maraton ideje alatt a munkatársaknak alkalmuk nyílik problémamegoldó és csapatmunkát segítő megoldásokat kitalálniuk, informális körülmények között ismerhetik meg egymást. A játék lakomával és a királylány megmentésével ér véget.

Az állami gondoskodásban élő fiatalok gyakran kiesnek a társadalom figyelmének középpontjából. A program célja közelebb hozni a gyerekek világát a felnőttekéhez. A közös munka során csökkennek az előítéletek és reálisabb képet kapunk a gyermekekről. A gyermekotthon lakói számára pedig az élményen kívül bizalomerősítő hatású is a program.

Az új, szokatlan helyzetekben történő helytállás erősíti a résztvevők önbizalmát, az oldott légkör lehetővé teszi a stresszmentes együttműködést. A munkahelyi kapcsolatok erősödése növeli a dolgozói lojalitást. Az újonnan alakult társas kapcsolatok pedig biztosítják a kellemes munkahelyi légkört, ami csökkenti a stresszt.

Szolgáltatás témája: családbarát munkahely kialakítása, magánélet és a munkahelyi feladatok összehangolása

Projekt típusa: családi nap, vállalati rendezvény

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: a vállalat minden dolgozója számára ajánlott

Projekt időtartama: 1 nap

Érintettek száma: 40 fő

Kikiáltási ár: 150.000 Ft

Kikiáltási ár indoklása: A kikiáltási ár magában foglalja a résztvevők és a gyermekotthon lakói számára készített ebédet, a jelmezek, kellékek, felszerelések árát 40 fő vállalati dolgozóra, 40 fő gyermekre és 10 segítőre számolva.

Az alapítvány weboldala: aurorab.eu