Down Egyesület – 0321 Kihívás. Játék előítéletek nélkül

DownEgyesulet_logo (1)

Down Egyesület

Szolgáltatás neve: 0321 Kihívás, Játék előítéletek nélkül

Szolgáltatás bemutatása: A mentális akadálymentesítést célzó társasjátékban a résztvevők bepillantást nyerhetnek a Down-szindrómával élők mindennapjaiba, és megtapasztalhatják a civil összefogás erejét. A résztvevők nyitottabbá válnak, tudást szereznek egy olyan területről, amitől korábban tartottak, netán féltek, így a játék fontos állomás a társadalmi attitűdformálás útján.

A játékban résztvevő vezetők érzelmi változáson mennek át kapacitálva munkavállalóikat a kisebbségben élőkkel való közös munkavállalásra, a feladatkörök egymás közti felosztásra, a folytonos kooperáció kialakítására. A játék résztvevői felismerik milyen “nehezített pályán”, állandó előítéletektől övezve mozogni, és ráébrednek arra, hogy a nehézségeket összefogással lehet ellensúlyozni.

A játékban 3 fős csapatok vesznek rész, minden állomáson, sorshúzással kerül ki az a résztvevő, akinek nehezített feladatot kell megoldania, felvállalva az értelmi lemaradással élő személy szerephelyzetét. A játékban azok a csapatok lesznek sikeresek, akik felismerik, hogy a nehézségeket közösen kell megoldani, így a játék igazi csapattá formálja őket. A fogyatékkal élő emberek alaposabb megismerése, azok későbbi, nyílt munkaerő-piaci alkalmazása vezet a fenntartható társadalom megteremtéséhez.

Szolgáltatás témája: munkahelyi esélyegyenlőség, befogadó munkahely programok

Projekt típusa: családi nap, vállalati rendezvény

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: a mentális akadálymentesítő játék egyszerre célozza a felsővezetők, a középvezetők, valamint az alkalmazottak érzékenyítésé is

Projekt időtartama: 5 óra

Érintettek száma: 210 fő

Kikiáltási ár: 120.000 Ft

Kikiáltási ár indoklása: A kikiáltási ár a lebonyolításhoz szükséges 15 fő felkészítését, feladatvégzésük alatti ellátásukat, a feladathoz szükséges tárgyi eszközök beszerzését biztosítja.

Az egyesület weboldala: downegyesulet.hu