Egyenlő Esélyekért Alapítvány – Így élünk és dolgozunk

egyenloeselyekert_WEB

Egyenlő Esélyekért Alapítvány

 

Szolgáltatás neve: Így élünk és dolgozunk! – nyitott nap a fogyatékos személyek társadalmi integrációjáért

Szolgáltatás bemutatása: Az alapítvány lakóinak többsége megváltozott munkaképességű munkavállalóként dolgozik az Összefogás Kft-nél, amely akkreditált foglalkoztatóként csömöri székhelyén és fióktelepein jelenleg 650 főnek ad munkát. A nyitott nap betekintést enged az alapítvány lakóinak hétköznapjaiba, és a résztvevők a kerámiaműhelyben saját maguknak díszíthetnek bögrét, ékszert a fogyatékos munkavállalók segítésével.

A többségi társadalom keveset tud a fogyatékos személyek életéről. A résztvevők találkozhatnak az alapítvány lakóival, új tapasztalatokat, ismereteket szerezhetnek az intézményben élő fogyatékos személyekkel, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztathatóságával kapcsolatban. A saját élmény kihat a résztvevők gondolkodásmódjára, a fogyatékos személyekkel szemben meglévő sztereotípiáikra.

A közös alkotás és az együtt eltöltött nap pozitív élményt ad a résztvevőknek a komfortzónájukon kívül, mindez erősíti a nyitottságot, elfogadást, csökkenti az előítéletet.  A kollégák a megszokottól eltérő szituációban szereznek tapasztalatokat, erősíti a közösségi élményt, a nyitottságot új dolgok felé, pozitív hatással van a problémamegoldó képességre, egy-egy kérdés vagy feladat több nézőpontból való megközelítésére.  A projekt elősegíti a fogyatékos személyek integrációját és a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását.

Szolgáltatás témája: társadalmi felzárkózás – hátrányos helyzetűek esélyegyenlősége, a mélyszegénység megszűntetése

Projekt típusa: családi nap, vállalati rendezvény

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: vezetők, beosztott munkatársak

Projekt időtartama: 1 nap

Érintettek száma: 15 fő

Kikiáltási ár: 150.000 Ft

Kikiáltási ár indoklása: A kikiáltási ár tartalmazza a programvezetők díját, a készített tárgyak anyagköltségét és ebédet a résztvevőknek.

Az alapítvány weboldala: osszefogas-eea.hu