Együtt Európáért Alapítvány – Termeljük meg a reggelit!

EEU átlátszó

Együtt Európáért Alapítvány

 

Szolgáltatás neve: Termeljük meg a reggelit! – balkonkertészkedés az irodában

Szolgáltatás bemutatása: Balkonkert létrehozása a vállalat dolgozóival, dolgozói számára az irodában. A résztvevők fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcsöket ültetnek az alapítvány munkatársaival. A növényeknek otthont adó, a munkahelyi környezetbe illeszkedő balkonládákat csoportokban készítik el a munkatársak, miközben a növények gondozásával és a fenntartható életmóddal kapcsolatos információkkal gazdagodnak.  A munkatársak végig kísérik a növények életútját, és miközben a növények ápolására elenyésző energiát kell fordítani, megismerik, mit is takar a növénytermesztés, amit otthon is folytathatnak. Kertészkedés közben a szellemi munkát végzők felfrissülnek, ami kedvező hatással van a dolgozók lelki jólétére, amely a munkavégzés hatékonyságára is kihat.

A balkonládák kialakítása közös feladatot jelent a dolgozók számára, így a megszokott feladatokon kívül is átélhetik, megtapasztalhatják, hogy milyen együttműködni egy kötetlen helyzetben. A program jó hatással van a személyközi kapcsolatokra és a belső kommunikációra, ami pozitív változásokat eredményezhet a mindennapi munkavégzés során is. A dolgozók által termelt fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök „utógondozása”, növekedésük nyomon követése, közös elfogyasztásuk is közösségi élményekkel kecsegtet. A fenntartható életmóddal kapcsolatos ismeretek a szervezet működésébe is be tudnak épülni. A környezettel szemben felelősségteljes, fenntarthatóságot szem előtt tartó attitűd a mindennapok részévé válik a program hatására.

Szolgáltatás témája: környezetvédelem, zöld munkahely programok

Projekt típusa: Képzés, tréning

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: Elsősorban az alkalmazottak részvételére számítunk, de szívesen látjuk a vezetőket, csoportvezetőket is.

Projekt időtartama: 1 nap

Érintettek száma: 15 fő

Kikiáltási ár: 220.000,-Ft

Kikiáltási ár indoklása: A kikiáltási ártartalmazza a megvalósításhoz szükséges humánerőforrás ráfordítást a balkonládák alapanyagát, a termőföldet, talajjavítókat, vetőmagokat és a palántákat.

Az alapítvány weboldala: egyutteuropaert.eu