LÁSS Egyesület – Vakfoci-torna

 

LÁSS-logó

Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete

Szolgáltatás neve: Vakfoci-torna

Szolgáltatás bemutatása: Egy előkészítő alkalmat követően a LÁSS vakfoci csapata 3 órás rendezvény keretein belül megismerteti a vállalat alkalmazottaival a vakfoci-sportot, és bemutatja, hogy nincs olyan hátrány amit kemény munkával és akarattal ne lehetne ledolgozni.  Rövid bemutató után a résztvevők speciális felszerelést: szemkötőket, fejvédőket, labdákat kapnak, majd következhet az alkalmazottak pályára lépése, amit a LÁSS focistái és önkéntesei segítenek az első óvatos lépésektől, passzokon keresztül meccs játszásáig, a vakfocisták vagy egymás ellen. Végül az élmények feldolgozása történik, szóbeli visszajelzések formájában.

A vakfoci-programon egy mindenki számára ismert sporttevékenységen keresztül, egy sportpályán tapasztalják meg a résztvevők a látássérültséget egy jó hangulatú, játékos rendezvény keretében. Az élmények hatására a résztvevők szemlélete pozitív, a társadalmi esélyegyenlőséget elősegítő irányba változik, és az egyedi közösségi élmény segít kizökkenni a hétköznapok monotonitásából.

A projekt egyszerre szolgálja a csoportkohézió fejlesztését és a látássérültekkel, fogyatékkal élőkkel kapcsolatos társadalmi és munkáltatói szemlélet pozitív irányú fejlesztését. A munkahelyi közösség befogadóbbá válik bármilyen, az átlagostól eltérő helyzetű munkatárssal szemben, és a vállalat ügyfélkörébe tartozó személyekkel szemben is elfogadóbbá válhatnak, növekszik az együttműködési hatékonyságuk, kommunikációs készségük.

Szolgáltatás témája: egyéb társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok

Projekt típusa: családi nap, vállalati rendezvény

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: minden munkatárs

Projekt időtartama: 2*3óra

Érintettek száma: 21 fő

Kikiáltási ár: 230.000 Ft

Kikiáltási ár indoklása: A kikiáltási ár tartalmazza a megfelelő focipálya bérlését, a speciális felszerelés költségeit, a játékvezetők és szakértők díjazását.

Az egyesület weboldala: lassegyesulet.hu