ÖKO Ebédszünet a NEXTENT Informatika Zrt-nél

A Nextent Informatika Zrt. visszatérő vásárlója a Civil Licit Aukciónak, az elmúlt években számos fenntarthatósági szolgáltatást vásároltak civil szervezetektől az árveréseken. A hetedik Civil Licit Aukcióra is konkrét elképzeléssel érkeztek, belső igényfelmérésen szavazták meg a kollégák, hogy melyik szolgáltatásra licitáljon a szervezetet képviselő kolléga. Az előzetes felmérés nem csak a civil szolgáltatás kiválasztásában, hanem a munkavállalói elköteleződésben segítette a céget, hiszen a kollégák kíváncsian várták a licit eredményét és a jó hírt, hogy melyik fenntarthatósági projektben vehetnek részt az aukciót követően.

Ökoszunet_008 Az aukción erős licitversenyben, a kikiáltási ár több mint kétszereséért vásárolta a meg a Nextent a Messzelátó Egyesület ÖKO Ebédszünet szolgáltatását, ami a fenntartható életmódot népszerűsítő munkahelyi programként közvetlenül segíti a dolgozók környezettudatosságát és egyéni felelősségük fejlődését. Mindkét szempont kiemelten fontos eleme a Nextent munkáltatói stratégiájának. „Arra törekszünk, hogy kollégáinknak a megszokott folyamatoktól és feladatoktól eltérő, inspiráló programokat is biztosítsunk, hiszen munkájukban innovatív, új megoldásokat nyújtanak ügyfeleinknek. Az egyéni felelősségvállalás és a környezettudatosság alapértékeink, külön öröm volt számunkra, hogy a Messzelátó programjában tanultakat a résztvevők a magánéletükben is hasznosítani tudják.” – mondta el Fekete Erika, a Nextent Informatika Zrt. HR vezetője.

Az ÖKO Ebédszünet program megvalósítása előtt a Messzelátó Egyesület által összeállított foglalkozások közül állították össze azokat a programelemeket, ami a kollégák számára leginkább érdekesek és hasznosak és legjobban illeszkedik fenntarthatósági célkitűzéseikhez. A foglalkozásokat két alkalomra bontották, februárban környezetbarát kozmetikumokat készítettek a kollégák, áprilisban pedig a kikelő képeslapok világába kalauzolták a résztvevőket az Egyesület szakértői. A programot délutáni időszakban, az irodában rendezték meg, hogy feladataiktól függően minél több munkatárs tudjon csatlakozni a fenntarthatósági foglalkozásokhoz.

„A program legnagyobb sikere, hogy a munkatársak gondolkodása megváltozott a program hatására. Folyosói beszélgetésekből és a kollégák visszajelzéseiből kiderült, hogy nyitottabbak lettek a fenntartható megoldások iránt, otthoni és munkahelyi környezetükben is keresik azokat a lehetőségeket, hogyan csökkenthetik környezetterhelésüket, milyen megoldásokkal válthatják ki a megszokott, nem fenntartható szokásaikat, termékeket. Nagyon jó érzés, hogy a szolgáltatás megvásárlásával nem csak a kollégák gazdagodtak értékes tudással, hanem hozzájárulhatunk a Messzelátó Egyesület fenntartható életmódot népszerűsítő munkájához. ” – értékelte az együttműködést Fekete Erika.

A sikeres együttműködés és a pozitív közös élmények hatására a Nextent Informatika Zrt. nyitott a további civil együttműködésekre, a Messzelátó Egyesülettel, vagy a 8. Civil Liciten induló szervezetek valamelyikével.

 

Kikelő_képeslap_003                               Ökoszunet_010