Salva Vita Alapítvány – Budapest más szemmel

Salva_Vita_logo

Salva Vita Alapítvány

Szolgáltatás neve: Budapest más szemmel

Szolgáltatás bemutatása: A Salva Vita Alapítvány a nyertes cég munkatársait egy kellemes hangulatú délutánra invitálja, amelynek egy részét Budapest belvárosában tölthetik el. A programon résztvevők 3 csapatban, az alapítvány egy-egy fogyatékkal élő ügyfelével közösen, 3 állomás 3 fogyatékkal élő tapasztalati szakértőjét keresik fel. A jól ismert belvárosi helyszíneket a saját szemükön keresztül, interaktív módon mutatják be a résztvevőknek, akik így megtapasztalhatják a fogyatékkal élők mindennapi kihívásait, eltérő látásmódját.  A program egy közös, élmény- és tapasztalat megosztással egybekötött fogadással zárul.

Általánosan elfogadott az a nézet, hogy az előítéletek jobban korlátozzák a fogyatékos emberek munkavállalását, mint esetleges hiányzó képességeik. A diszkrimináció oka legtöbbször az információ és a személyes tapasztalatok hiánya. A program során a közös élmények hozzásegítik a cég dolgozóit, hogy többet tudjanak meg a fogyatékos emberek világáról, képességeikről, lehetőségeikről – mindezt kötetlen formában. A projekt a cég munkatársai körében elősegíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos előítéletek oldását, a pozitív irányú szemléletformálást. Az a munkatárs, aki egyszer már személyes kapcsolatba került sérült emberekkel, sokkal tudatosabban és bátrabban vállalkozik fogyatékos ügyfelek kiszolgálására, vagy fogyatékos munkavállalók befogadására. A projekt során átélt saját élmény és a megszerzett ismeretek az esélyegyenlőséget elősegítő szemléletváltoztatás hatékony eszközei. A munkavállalók egymásnak is továbbadják a tapasztalatokat, ami szervezeti szinten hozzájárul a befogadás kultúrájának erősítéséhez, az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség megvalósulásához. A másság elfogadása, az empátia olyan értékek, amelyek hosszú távon segítik a sokszínű ügyfélkör kiszolgálását, valamint megteremtik az alapját a sokszínű munkaerő foglalkoztatásának.

Szolgáltatás témája: munkahelyi esélyegyenlőség, befogadó munkahely programok (hátrányos helyzetűek és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, integrációját elősegítő programok

Projekt típusa: családi nap, vállalati rendezvény

Milyen típusú vállalatnál érdemes megvalósítani a projektet: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport: A projektbe cégvezetők, felsővezetők, középvezetők, HR-vezetők és a cég alkalmazottai egyaránt bekapcsolódhatnak.

Projekt időtartama: 1×3 óra 2016. március és szeptember közötti időszakban

Érintettek száma: 30 fő

Kikiáltási ár: 120.000 Ft

Kikiáltási ár indoklása: Az egyes állomások interaktív feladatainak eszközeit, illetve a fogadás költségeit fedezi a kikiáltási ár egy alkalommal a résztvevők számára. Amennyiben a leütési ár jóval magasabb lesz a kikiáltási árnál, lehetőség van több alkalom lebonyolítására is.

Az alapítvány weboldala: salvavita.hu