Az Erste Bank és a Magyar Down Alapítvány együttműködése

Az Erste a Civil Licit kezdeményezést 2014-ben több oldalról is támogatta: egyrészt az Erste Stiftung szakmai és pénzügyi mentorként, másrészt a good.bee projekt vezetője, Czafrangó János aktívan részt vett a civil pályázatok zsűrizésében. A bank képviselői eredendően kíváncsiságból nézték meg közelebbről a programot, majd az egyik kezdeményezésről kiderült, hogy nagyon jól illik egy eleve tervezett belső rendezvényünkhöz.  Az a fajta felfogás, – amit a Civil Licit is képvisel – hogy az üzleti és civil szféra együttműködésük során egy platformra kerüljenek, partnerként kezeljék egymást – nagyon szimpatikus. Ennek tényleges eredményei, lehetőségei érdekeltek minket elsősorban.

IMG_0789

A támogatásainknál fontos szempont, hogy a munkatársakat be tudjuk vonni a programokba, hogy megmutassuk, a cégük miért áll ki, mit tart fontosnak. A kiválasztott projektben – a Down Alapítvány szolgáltatásában – értelmi fogyatékossággal élő kézművesek fantáziadús, piacképes, egyedi termékeket készítenek a munkavezetők irányításával.  Az Erste farsangi rendezvénye jó lehetőséget teremtett, hogy a dolgozók a gyerekeikkel és az Alapítvány ügyfeleivel együtt legyenek, játszanak, kézműveskedjenek.

A közös programot 2015. február 13-án, pénteken valósították meg, egy farsangi rendezvény keretén belül.  A szolgáltatás nagyban illeszkedett a tervezett rendezvényhez, ezért nem volt szükség egyéni változtatásra.  A programon az Erste dolgozók és gyerekeik vettek részt, összesen kb. 320 fő. A programot előre beharangoztuk a belső kommunikációs csatornáinkon, így azt is, hogy a Down Alapítvány miként vesz részt az eseményen. A kollégák ezt jól fogadták, és a szolgáltatást, a közös kézműveskedést is aktívan használták.

Az együttműködős gördülékenyen ment, örömmel tapasztalták, hogy a Down Alapítvány teljes mértékben felkészült egy ilyen programra, profin álltak hozzá.

„Úgy gondolom, az Erstében egyébként is van nyitottság társadalmi ügyek, hátrányos helyzetűek, kirekesztettek irányába. Ez a projekt is ezt bizonyította. A civil szervezetekkel való együttműködés, az önkéntes munka, a nyitott hozzáállás a vállalatunk génjeiben van, és ezt ilyen programokkal mindig felszínre tudjuk hozni.” – foglalta össze a program eredményeit Murányi Linda, PR vezető.