Dreher Sörgyárak Zrt.

A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalata, a technológiai fejlesztései, és a széles körű fogyasztói igényeket kielégítő, kitűnő márkái révén a magyar sörpiac meghatározó szereplője. A vállalat szerint a Civil Licit nevű program nagyszerű alkalom arra, hogy a civil és az üzleti szféra közelebb kerüljön egymáshoz, megismerje egymás tevékenységét és gondolkodásmódját.

A Dreher Sörgyárak Zrt. a több mint másfél évszázados sörgyártói tapasztalata, a technológiai fejlesztései, és a széles körű fogyasztói igényeket kielégítő, kitűnő márkái révén a magyar sörpiac meghatározó szereplője. Sikerének alapja a kiváló minőségű, ismert, és elismert márkáiban rejlik. A Dreher sörgyár termékeinek egyedülálló aromáját mesterséges adalékanyag hozzáadása nélkül, kizárólag válogatott alapanyagok, és védett forrásmajori kutakból származó, kristálytiszta víz felhasználásával, valamint az évtizedek alatt tökéletesített gyártási technológia alkalmazásával éri el.

A hazai söripar alapítójához méltó módon a Dreher üzletvitelét és valamennyi tevékenységét a minőség iránti elkötelezettség, a tiszta piaci versenyszellem, a környezettel való harmonikus egység és a társadalmi felelősségvállalás alapelvei jellemzik.

A Dreher Sörgyárak Zrt. társadalmi szerepvállalásában fontos szerepet kap a tehetséges, jövőjüket átgondoltan és kitartóan építő fiatalok segítése. Ennek szellemében indította el a cég 2006. októberében “A jövő fiatal vállalkozója”programot, mellyel a vállalkozásbarát szemléletmód kialakulását kívánja ösztönözni. A cég kiemelt figyelmet fordít a helyi társadalmi szervezetek és közösségek segítésére. A vállalat főtámogatóként anyagilag segíti a X. kerület hátrányos helyzetű családjait felkaroló Kőbányai Családokért Alapítvány tevékenységét. A vállalat bekapcsolódott a „Fuss a rákkutatásért” Alapítvány által szervezett tömegsport programba, nem csupán természetbeni támogatással, hanem lelkes kollégái személyes részvételével is.
A vállalat természetbeni támogatást nyújt a Vöröskereszt által szervezett véradásokhoz, valamint munkatársai számára részvételi lehetőséget biztosít a vállalatnál megtartott önkéntes véradásokon. A Dreher számára fontos a kulturális értékek ápolása és gyarapítása. Ennek szellemében a cég már számos könyv és film létrejöttében segédkezett. Legutóbb Hrabal, Sörgyári Capriccio című regényének hangoskönyv formában való megjelentetésében; valamint márkáival évek óta jelen van támogatóként a Sziget Fesztiválon.
A Dreher Sörgyárak Zrt. kiemelt prioritásként kezeli a fenntartható fejlődés és a környezet védelmének ügyét. Üzletpolitikájának egyik lényeges eleme a gazdálkodási környezet védelme, valamint az erőforrásokkal való takarékos bánásmód. Ezt célozzák folyamatos energiafelhasználás-csökkentő fejlesztéseik, és a környezetirányítási rendszer (ISO 14001) működtetése is. 2008 januárban avatták fel új biogázfejlesztő és szennyvíztisztító üzemüket. A több, mint félmilliárd forint értékű beruházás eredményeként, a szennyvíztisztítás során keletkező biogáz felhasználásával a vállalat hőenergiát állít elő, amellyel korábbi energiafelhasználásuk 10 százalékát tudja kiváltani. Ez 250 család éves energiafogyasztásával egyezik meg.

Miért csatlakozott a Civil Licithez, miért tartja fontosnak az ügyet?
Felelős nagyvállalatként a Dreher Sörgyárak Zrt. a társadalmi problémák megoldásához is igyekszik hozzájárulni, ezért is tartja fontosnak, hogy részt vegyen a programban. A Civil Licit nevű program nagyszerű alkalom arra, hogy a civil és az üzleti szféra közelebb kerüljön egymáshoz, megismerje egymás tevékenységét és gondolkodásmódját.

» Vissza