Cisco Systems

Az 1984-ben alapított Cisco Systems IP alapú hálózati megoldásai kis-, közép- és nagyvállalatok, felsőoktatási és kormányzati intézmények számára biztosítanak adat-, hang- és videókommunikációs kapcsolatot. Nem túlzás azt állítani, hogy a világhálón közlekedő információk túlnyomó részét a Cisco rendszerei szállítják.

A ma már több mint 63 ezer főt foglalkoztató nagyvállalat a 2007/2008-as pénzügyi évben közel 4,5 milliárd dollárt, bevételének több mint 12%-át költötte kutatás-fejlesztésre az alapprofilnak számító hálózati infrastruktúrák, valamint az új technológiák, így a hálózat-alapú adatközpontok, a digitális média, a mobilitás, a hálózatbiztonság, az egységes kommunikáció valamint a virtuális konferenciákat lehetővé tevő TelePresence technológiák terén.
A tudásalapú gazdaság működtetése iránti elkötelezettség jegyében a Cisco már 1999-ben Magyarországra hozta a Cisco Hálózati Akadémia oktatási programot, amely azóta a hazai közép- és felsőfokú oktatás szerves részévé vált.
A 2009/2010-es tanévben Magyarországon közel 100 oktatási intézményben több mint 2500 tanuló kezdi meg tanulmányait a Cisco Hálózati Akadémiákon, ahol e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb hálózati informatikai ismereteket, és szerezhetnek versenyképes szakmát. Évről évre egyre többen vesznek részt a programban, az elmúlt tanévben már több mint 1100 diák fejezte be eredményesen tanulmányait.
A Cisco 2007-ben a Hálózati Akadémia program tapasztalatait felhasználva indította útjára a Cisco Vállalkozói Akadémiát, amelynek célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének elősegítése, a stratégiai üzleti tervezés oktatása, a finanszírozási források megfelelő alkalmazásának bemutatása, valamint az infokommunikációs technológiák felhasználásának segítése. A gyakorlati példákkal alátámasztott oktatási program során a résztvevők megismerhetik, hogy egy kisvállalat a technológia kihasználásával hogyan tudja felgyorsítani növekedését,és hogyan tud versenyelőnyre szert tenni.
A Cisco kiemelten kezeli az egészségügy fejlesztését is. 2007-ben Magyar Telekom T-Systems céggel együttműködve modern informatikai rendszert adományoztak a Bethesda Gyermekkórháznak. Az itt kialakított együttműködési modell minta lehet más kórházak számára is, hogy miként lehet az infokommunikációs technológia átalakításával az új kihívásoknak megfelelni.
A projekt keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezették be a kórház mindkét épületében. Többek között új vezetékes és vezeték nélküli hálózat, új számítógépek és nyomtatók, modern klinikai szoftver, betegirányító rendszer, IP telefónia, a vagyonvédelmet segítő RFID rendszer, távfelügyeleti rendszer és számos más újdonság segíti a betegellátás színvonalának és a működés hatékonyságának növelését.

» Vissza