Először, másodszor, senki többet, harmadszor!

Vállalati adománybolt, stigmacsökkentő tréning, zöld sziget önkéntes program, roma érzékenyítő nap – ilyen és ezekhez hasonló szolgáltatások kerülnek árverésre a 2010. június 9-én megrendezésre kerülő Civil Liciten. A civil szervezetek által felkínált szolgáltatásokat a vállalati szféra képviselői vásárolhatják meg. A rendezvény egyik fő célja a két szektor közötti távolság csökkentése, és a közös együttműködés kialakítása.

Eredményt hirdettek a Civil Licit civileknek kiírt pályázatán, ahol tizenöt olyan értékes szolgáltatást talált a zsűri, melyek vállalati szintű megvalósítása nagyban hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez. A pályázatokat egy független bírálóbizottság értékelte, melynek tagjai Czike Klára non-profit szakértő, szociálpolitikus, Takács Júlia a CSR Hungary ügyvezetője és az Első Magyar CSR Egyesület elnöke, valamint Egri-Nagy Erzsébet a Gazdasági Rádió CSR műsorának szerkesztő-műsorvezetője voltak.
Civil Licit - Pályázat Eredményhirdetés
Az aukción licitálásra kerülő szolgáltatások elsősorban a nők munkahelyi esélyegyenlőségére, a fogyatékos emberek munkához jutására, és a velük szembeni egyenlő bánásmód megteremtésére,, a hátrányos helyzetű és roma esélyegyenlőség kérdésére, illetve egyéb diszkriminációval sújtott társadalmi csoportok segítésére irányulnak. Érdekesség az előző évekhez képest az, hogy vannak olyan szolgáltatások is, melyek a környezeti fenntarthatóság kérdésére keresnek vállalati szintű megoldásokat úgy, hogy azok az egyenlő esélyek megteremtését is szolgálják. Új területként jelent meg a mentális és pszichés problémákkal küzdők integrációjára irányuló szolgáltatás is, mely szeretné segíteni annak a „mítosznak” és félelemnek az eloszlatását, melyek a pszichés betegségekkel küzdők kriminalitási kockázatával kapcsolatban egyre erőteljesebben, szinte már stigmaként megjelennek.
Különleges szolgáltatásként indul az idei Civil Liciten az adománybolt is, melyet a vállalat és dolgozói hoznak létre és „táplálnak”, használható eszközeiket, ruháikat adhatják be ingyen, melyet a vállalat a piaci ár alatt értékesít. A bevétel pénzadomány lehet, a tevékenység maga újrahasznosítást eredményez, nyomott árai miatt szociális boltként funkcionálhat, és munkahelyet teremthet.

A civilek pályaműveire magyarországi vállalatok vezetői licitálhatnak 2010. június 9-én 14 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A rendhagyó aukció a non-profit és a for-profit szektor közötti együttműködés kialakítását hivatott segíteni. A Civil Licit célja, hogy utat mutasson a civil szektornak abban, hogy hogyan tudja a saját programjait, szolgáltatásait a vállalatok számára is érdekessé és „eladhatóvá” tenni. A vállalatok pedig innovatív projektekkel találkozhatnak az aukció során, melyek vállalati szintű megvalósítása hozzájárulhat a szervezet produtív sokszínűségének fejlesztéséhez. A vállalaton belüli és kívüli együttműködési hajlandóság javítása, az egymásra és a környezetünkre való nagyobb odafigyelés pedig jobb alkalmazkodást, nagyobb adaptációs képességet, jobb légkört, és ezeken keresztül piaci versenyelőnyt eredményez.Vállalati adománybolt, stigmacsökkentő tréning, zöld sziget önkéntes program, roma érzékenyítő nap – ilyen és ezekhez hasonló szolgáltatások kerülnek árverésre a 2010. június 9-én megrendezésre kerülő Civil Liciten. A civil szervezetek által felkínált szolgáltatásokat a vállalati szféra képviselői vásárolhatják meg. A rendezvény egyik fő célja a két szektor közötti távolság csökkentése, és a közös együttműködés kialakítása.

» Vissza