Hárommilliós forgalom a Civil Liciten!

Közel hárommillió forint értékben keltek el esélyegyenlőségi szolgáltatások a tegnapi Civil Licit aukción az Uránia Nemzeti Filmszínházban, annak ellenére, hogy számos vállalatvezetőnek le kellett mondania részvételét a súlyos árvízi helyzet miatt. Több mint harminc vállalat vezetője licitált 15 szervezet 15 szolgáltatására.

Már harmadik alkalommal került megrendezésre a Civil Licit, melyen olyan civil szervezetek által felkínált szolgáltatások kerültek árverésre, melyek az esélyegyenlőség megteremtését segítik elő és a vállalatok számára nyújtanak szakmai segítséget produktív sokszínűségük, CSR szemléletük fejlesztésében. A felkínált szolgáltatásokra több mint harminc nagy-, közép- és kisvállalat képviselője licitált.

Civil Licit - Hárommiliós forgalom 1.Közel a duplázáshoz

A legnagyobb licitálási hangulatot a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet szolgáltatása váltotta ki. Az aukcióra kínált önkéntes program az induló 180.000 forintos kikiáltási árról és 340.000 forintig meg sem állt. Sikeresen szerepeltek még a nők munkahelyi esélyegyenlőségére, a fogyatékos emberekkel szembeni egyenlő bánásmód megteremtésére és munkához juttatására irányuló programok, illetve a környezeti fenntarthatóságot elősegítő szolgáltatások. Az aukción sikeresen licitáltak: Magyar Telekom, Cisco, IFUA Horváth & Partners, Kelly Services Kft, Furák Csavar Kft., IND Group, Neolit Kft., Hell Energy Magyarország Kft. és a MAG Zrt.

Nem adományozási akció, hanem üzleti lehetőség mindkét félnek

„A Civil Licitnek köszönhetően az idei évben is bebizonyosodott, hogy van mit tanulnia egymástól civilnek és cégvezetőnek egyaránt – emelte ki Dr. Köpeczi Bócz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezetője. Állami intézmény vezetőjeként, a mi feladatunk, hogy elősegítsük, ösztönözzük ezeket az együttműködéseket, amelyeknek köszönhetően jobbá, fenntarthatóbbá, toleránsabbá és mindezek által versenyképesebbé válnak a vállalatok és civil szervezetek egyaránt. Ezek az együttműködések kölcsönösen számtalan előnnyel járnak, hiszen egyre több nyitottabb és befogadóbb munkahely jön létre, a nagyobb munkahelyi szolidaritás pedig a vállalatoknak is profitot termel.”

„Fontosnak tartjuk, hogy a civil szervezetek tevékenységei, munkájuk és az abból fakadó eredmények minél jobban és mélyebben beágyazódjanak a társadalmi működésbe és gondolkodásba – mondta el Lebovits Gábor, az ESZA Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ez pusztán állami akarattal nem megy, ebben a munkában a vállalatok nagyon jelentős szerepet kell, hogy vállaljanak, hiszen rajtuk keresztül még aktívabban és hatékonyabban elérhetőek és megszólíthatóak a munkavállalók, a társadalom igen széles köre. Ezért is örülünk annak, hogy tizenkét szolgáltatás gazdára talált az idei évben is.”

„Nagy öröm, hogy ennyi vállalat elfogadta meghívásunkat az eseményre, s velünk együtt licitáltak e szolgáltatásokra még úgyis, hogy sajnálatos módon számos vállalatvezető társam a súlyos árvízi helyzet miatt kénytelen volt lemondani az eseményen való részvételt – mondta el Ormosy Gábor, a MAG Zrt. vezérigazgatója. Bár azt reméltük, hogy a leütési árak végösszege meghaladja a tavalyi forgalmat, ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy ez nem egy adományozási akció, hanem egy üzleti lehetőség a feleknek, ahol most, ebben a pillanatban ennyi szolgáltatásra volt szükségük a vállalatvezetőknek. Ebből is kitűnően látszik, hogy a vállalatok nem adakozni jönnek, hanem üzletet kötni. Ez a Civil Licit lényege. Így vagyunk ezzel mi is, hiszen a tavalyi év után a MAG Zrt. ismét sikeresen licitált, a megvalósítástól sokat remélünk.”
Civil Licit - Hárommiliós forgalom 2.
A Civil Licit kezdeményezés kiemelt céljai közé tartozik, hogy a sikeres licitáláson túl a nonprofit és a forprofit szféra képviselői között egy hosszú távú együttműködés és partnerség alakuljon ki, és a civil szervezetek által az uniós programokon keresztül elsajátított és felhalmozott jó gyakorlat, tapasztalat a vállatok működésébe is beépüljön. Az erre való hajlandóságot jól mutatja az is, hogy számos szolgáltatás annyira felkeltette a jelenlévő vállalatvezetők érdeklődését, hogy a liciten kívül további párbeszéd és jövőbeni együttműködés kezdődött el a civil szervezetek és a forprofit képviselői között.

A Civil Licit aukciót számos híresség is segítette, így az esemény két házigazdája Winkler Nóra és Till Attila voltak, illetve ismert stand up-osok is felléptek az eseményen, így Badár Sándor, Köleséri Sándor és Kovács András Péter.
Civil Licit - Hárimmiliós forgalom 3.
Civil Licit Stand Up
Comedy Esték

A stand uposok szereplése a Civil Licit aukción nem volt véletlen, hiszen az idei évben a szervezők arra vállalkoztak, hogy a Civil Licit esemény kísérőrendezvényeként a humor eszközét felhasználva, bemutatják az esélyegyenlőség humoros oldalát, így olyan élethelyzeteket, melyek enyhíteni tudják az egyenlő bánásmód kapcsán kialakult feszültségeket, indulatokat, negatív sztereotípiákat. Segítségül a humor nagyágyúit hívták, ismert stand uposokat, akik a Gödör Klub teraszán június 8-án, 9-én és 10-én este 19 órától beszélnek az esélyegyenlőségről kicsit „másképp”. A fellépők: Badár Sándor, Kovács András Péter, Köleséri Sándor, Kormos Anett, Nagy Bandó András, Aranyosi Péter, Szomszédnéni Produkciós Iroda, az esték házigazdája: Varga Livius, a Quimby frontembere. A Civil Licit Stand Up Comedy Esték elnevezésű rendezvény első két napja eddig több mint kétezer-ötszáz érdeklődőt vonzott.

» Vissza