Egyesek Ifjúsági Egyesület

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
GAMEkapocs

Kikiáltási ár: 150.000 Ft

A GAMEkapocs programon a Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai, a vállalat alkalmazottaival együtt ellátogatnak a XVIII. kerületi SOFI-ba (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény), ahol speciális igényű, értelmi fogyatékkal élő fiatalokkal együtt töltenek egy napot és közösen vesznek részt különböző szórakoztató programokon (kézműves foglalkozások, váltóversenyek, közös zenélés, közös étkezések, stb.). A programon résztvevők számára a program előtt munkatársaink tartanak átfogó felkészítést, a program után pedig közös megbeszélést.

A projekt beavatkozási területe
Egyéb társadalmi és/vagy környezeti fenntarthatóságot szolgáló programok
Egyesek Ifjúsági Egyesület - Társadalmi felelősség
A projekt típusa
Önkéntes program

Milyen típusú vállalatnál valósítható meg a projekt?
Kisvállalat, Közép vállalat, Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport
A programot a vállalat bármely beosztású dolgozóinak ajánljuk: felsővezetőknek épp úgy nagy élményt nyújthat, mint más alkalmazottaknak.

A megvalósuló projekt időtartama
1 nap

Hány főt érint a projekt?
60

A projekt kapcsolódása a nyertes uniós projekthez
A Megmutatni-megmozgatni-megtartani című, Norvég Alap támogatásával megvalósult projektünk célja volt a felelős aktív állampolgárrá válás elősegítése valamint attitűdfejlesztés az esélyegyenlőségre, felelősségvállalásra, értékeken alapuló szervezeti és projektmunkára, rugalmasságra fókuszálva. A projekt ezen céljait tartjuk szem előtt minden általunk szervezett program esetében. A GAMEkapocs szintén ezeket az értékeket helyezi fókuszba. A program során kapott élmény az összes résztvevő számára a felsorolt értékek mentén való szemléletbeli változást eredményez.

A projekt indokoltsága
Hazánkban még mindig nem elfogadott és megértett az önkéntesség fogalma, így a projekt egyik célja, miszerint a középiskolások számára a vállalat alkalmazottai példát mutassanak, megvilágítsák számukra az önkéntesség fontosságát, hasznát, jól mutatja a projekt indokoltságát. A projekt másik célja, a fogyatékkal élők iránti érzékenyítés szintén indokolja a program létrejöttét: megmutatni és megértetni a résztvevőkkel, hogy a fogyatékkal élő fiataloktól nem kell tartaniuk.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre 
A GAMEkapocs programon résztvevő alkalmazottaknak egyedülálló élményben lesz részük. Egyrészt lehetőségük van a szeretettel teli fogyatékkal élő fiatalok arcára mosolyt csalni, megtapasztalni milyen a speciális igényű gyerekekkel foglalkozni. Ez olyan élmény, melynek hatására valószínűleg elfogadóbbá, érzékenyebbé válnak speciális igényű felnőtt társaik, adott esetben megváltozott munkaképességű munkatársaik iránt is. Bátrabban nyitnak majd feléjük és nyújtanak segítséget nekik.
Másrészt a program során részük lesz az önkéntesség élményében, mely alapvetően csapatépítő és személyes fejlesztő hatással is van, ez pedig hosszútávon a vállalaton belüli emberi kapcsolatokra is pozitívan hat majd.
A vállalat dolgozói számára a közös pozitív élmény alapvető változást eredményez az egymáshoz való viszonyukban, mely hozzájárul a pozitív munkahelyi légkörhöz is. Mindez pedig hosszútávon az alkalmazottak teljesítőképességére is pozitívan hat.
Szintén jól hat a munkáltató megítélésére alkalmazotti szempontból, ha azt érzi a dolgozó, hogy a vállalat hozzájárul az esélyegyenlőség és önkéntesség fontosságának tudatosításához, felelősséget vállalva ezzel társadalmunkért.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker 
A vállalat a GAMEkapocs programmal megmutathatja, hogyan vállal társadalmi felelősséget a fiatalok számára való példamutatással és a fogyatékkal élőkkel való közös programban való részvétellel.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker 
A résztvevők fogyatékkal élő fiatalok iránti érzékenyítésével társadalmunk más hátrányos helyzetű tagjaival szembeni érzékenyítését is elérjük, mely hosszútávon attitűdváltozást eredményez.

A kikiáltási ár indoklása
A kikiáltási ár összege a program megvalósításához szükséges eszközök (sportszerek, kézműveseszközök, stb.) megvásárlását és az étkezések biztosítását fedezik, továbbá szeretnénk a résztvevőknek egyenpólót készíttetni.

A szervezet tevékenysége
Az Egyesek Ifjúsági Egyesület aktív fiatalok, önkéntesek, ifjúsági munkások és trénerek csoportja. Célunk inspirálni és erősíteni a fiatalokat, hogy alkotó és felelős módon tegyenek magukért és közösségeikért. Fiatalok és fiatal felnőttek nem formális képzésével foglalkozunk, melyek célja a személyes fejlesztés, az aktív állampolgárság és önkéntesség fontosságának tudatosítása és széles körben való megismertetése, valamint a fiatalok hátrányos helyzetű csoportok iránti érzékenyítése. Tevékenységeink között vannak középiskolai önkéntes programok, ifjúsági táborok, ifjúsági vezetőképző tréningek és építőtáborok hátrányos helyzetű fiatalok számára.

Jogi forma: egyesület
Adószám: 18239799-1-41

» Vissza