Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

Az árverésre bocsátott szolgáltatás neve:
Tehetséges a gyermekem! – 10 órás képzés 30 munkavállaló részére

Kikiáltási ár: 350.000 Ft

A képzés során pszichológus szakember vezetésével a szülők megismerkednek a tehetség fajtáival, felismerésének lehetőségeivel, támpontokat kapnak az iskolaválasztáshoz. Gyakorlati példákon keresztül megmutatjuk, hogyan segítheti a szülő a gyermeke tehetségének kibontakoztatását.

Az itt szerzett ismeretek a munkahelyi tehetségprogramokban is hasznosíthatók. A résztvevők kézhez kapják Franz Mönks professzor azonos című könyvét. Termékünket azon cégeknek ajánljuk, ahol a cégvezetés egyaránt fontosnak tartja a családbarát munkahely kialakítását, a munkavállaló munkahelyi elégedettségét, valamint a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

A projekt beavatkozási területe
Családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolása

A projekt típusa
Magyar Géniusz Program - Civil pályázat
Képzések és tréningek

Milyen típusú vállalatnál valósítható meg a projekt?
Közép vállalat, Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport
Minden, a gyermeke értő támogatásáért felelős munkavállaló, aki felelősen tenni akar a tehetségbarát munkahelyért, társadalomért.

A megvalósuló projekt időtartama
1 nap

Hány főt érint a projekt?
30

A projekt kapcsolódása a nyertes uniós projekthez:
A képzést a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program TÁMOP 3.4.4/a keretében a MATEHETSZ fejlesztette és akkreditáltatta.
A Géniusz Program keretében szakembereink összesen 118 országosan hiánypótló tehetséggondozó szakirányú továbbképzést dolgoztak ki.
A képzéseken keresztül szeretnénk elérni, hogy minél több pedagógus, nevelő, pszichológus, szülő, szociális munkás tudjon többet a tehetséges gyerekekről, annak érdekében, hogy Magyarország vonzó hely legyen a kreatív tehetségek számára.

A projekt indokoltsága
A tehetség egyik legfontosabb nemzeti kincsünk!
A tehetséggondozás nem csak az oktatási rendszer feladata. A társadalmilag felelős vállalkozásoknak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a tehetségbarát társadalmi környezet kialakítására, a tehetségek felismerésére, kibontakozásuk támogatására és a tehetségek itthon tartására.
A tehetségbarát gondolkodásmód megerősítéséhez hozzájárul a nem pedagógus munkavállalók ez irányú érzékenyítése és tudatosságának növelése.

A projekt várható hatása – esélyegyenlőség megvalósulása szempontjából – a munkáltatói szervezetre
Képzésünk elsősorban a munkavállalók szülői szerepének megerősítését célozza, mert úgy gondoljuk, hogy a jó munkahelyi teljesítményt, a dolgozók motivációját elősegíti, ha úgy élik meg, cégüktől támogatást kapnak a családi és munkahelyi szerepeik összeegyeztetéséhez. Ugyanakkor a tehetség felismerésével és támogatásával kapcsolatban a szülői szerepben megszerzett ismeretek és készségek a vállalaton belüli tehetségbarát szemlélet kialakulásához is elvezethetnek. Meggyőződésünk, hogy a tehetség nem mindig mutatkozik meg magától. Még a munkahelyeken sem. A tehetségek felismeréséhez, kibontakozásuk hatékony támogatásához, a tehetségek érvényesüléséhez tehetségbarát környezetre van szükség. Képzésünk a munkahelyi szervezetben a tehetségekkel kapcsolatos tudatosabb magatartás, tehetségbarát attitűd kialakulása várható, mely akár a vállalkozás hatékonyabb működését is elősegítheti a korábban rejtett képességek feltárása révén.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:
A képzés eredményeként a munkavállalók tudatosabban gondolkodnak saját és munkatársaik képességeivel, kreativitásával, tehetségével kapcsolatban. A családbarát munkahelyi gesztus pedig motiválóan hat a gyermeket nevelő munkavállalókra.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker
A gazdasági szféra szereplői érdekeltek a kiváló humán erőforrás megszerzésében és megtartásában, ezért fektetnek nagy hangsúlyt toborzási és vállalati tehetséggondozó programjaik működtetésére. Képzésünk hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági szereplők a következő években is megtalálják a vállalkozásuk fejlődéséhez nélkülözhetetlen kreatív, innovatív fiatalokat a munkaerőpiacon.

A kikiáltási ár indoklása
A kikiáltási ár nagyságát indokolja a képzést vezető pszichológus oktatói díja, a kiosztásra kerülő könyv és a nap során elfogyasztott ételek és italok ára.

A szervezet tevékenysége
Kiemelt projektünk, a Magyar Géniusz Program a közoktatáson és a felsőoktatáson át kíséri, támogatja a tehetségeket, hogy a gazdasági szereplők a következő években is megtalálják a vállalkozásuk fejlődéséhez nélkülözhetetlen kreatív, innovatív fiatalokat a munkaerőpiacon.

Az elmúlt két év során programjainkban közel 26.000 diák vett részt, több mint 13.000 pedagógus részesült tehetséggondozó szakirányú továbbképzésben. Kezdeményezésünkre országszerte közel 500 Tehetségnapot tartottak. A tehetséggondozó hálózathoz csatlakozott 630 Tehetségpont és 50 Tehetségsegítő Tanács ingyenesen kézhez kapták a 25 kötetből álló tehetségügyi kiadvány sorozatunkat.

Jogi forma: Egyesület
Adószám: 18191822-1-43
Honlap címe: www.tehetsegpont.hu

» Vissza