Humor, filmek és koncertek a licit után

Szalóki Ági, Fábián Juli, Badár Sándor, Kovács András Péter, Nagy Bandó András, Alma Együttes, Momentán Társulat – csak néhány név a Civil Licit kísérőrendezvényeinek fellépői közül. Az elmúlt négy évben az árverést követően koncertekkel, esélyegyenlőségi filmnapokkal, stand up comedy estékkel és improvizációs színházzal vittük közelebb a nagyközönséghez is a fenntarthatóság értékeit.

A Civil Licit fenntarthatósági árverést minden évben követ egy olyan nyilvános és ingyenes kísérőesemény, ahová már nem csak a vállalatok és civil szervezetek kapnak meghívást. A nagyközönségnek szóló rendezvényeken az elmúlt négy évben közel négyezren vettek részt. Összefoglaló az eddigi rendezvényekről:

2008 – Családi koncertek Szalóki Ágival és az Alma Együttessel

Szalóki Ági és az Alma Együttes egy-egy órás ingyenes koncerttel örvendeztette meg a kisgyermekes szülőket a Millenárison.

2009 – Esélyegyenlőségi Filmnapok

Olyan kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek kerültek vetítésre az Uránia Filmszínházban, amelyek vagy témavilágukon, vagy alkotóikon, vagy éppen a bennük szereplőkön keresztül mutatják be a közönség számára az egyenlő bánásmód megteremtése kapcsán előkerülő problémákat, élethelyzeteket. A három nagy esélyegyenlőségi témakör: roma témák, fogyatékkal élők, hajléktalanok voltak.

2010 – Civil Licit Stand Up Comedy Esték

A budapesti Gödör terasza szolgált helyszínül a háromnapos rendezvénynek, ahol Kormos Anett, Aranyosi Péter, Badár Sándor, Kovács András Péter, Köleséri Sándor, Nagy Bandó András és a Szomszéd Néni Produkciós Iroda mutatta be az esélyegyenlőség humoros oldalát.

2011 – Civil Licit ImpróEst

A humor eszközét választottuk 2011-ben is céljaink népszerűsítésére: a Momentán Társulat improvizációs előadásában olyan fenntarthatósági témákat dolgozott fel, mint a környezetvédelem, az egészség, a nemek közötti egyenlőség. Az estet Fábián Juli & Zoohacker Remake Orchestra zárta az Impróházban.