Jól-lét Közhasznú Alapítvány – MÁSIK FÉL tréning

MÁSIK FÉL tréning

Kikiáltási ár: 200.000 Ft

A Másik fél tréninggel a vállalat felkészíti a GYES/GYED-en lévő munkavállalóit a visszatérésre, és új belépőit orientálja, közvetlenül kommunikálni tud velük. A „Másik fél” tréning résztvevői (inaktív dolgozók, GYES-ről visszatérők, új belépők) összesen 16 órában megismerik a „másik fél”, a munkáltató szempontjait, pozícionálják helyüket a szervezetben, fejlődnek felelősségvállalásban. Motivációjukban a fókusz a külsőről a magasabb szintű belső motivációra helyeződik át. A szervezet érett, motivált dolgozókat tud integrálni, akik hatékonyabb munkavégzést produkálnak, beilleszkednek a szervezeti kultúrába.


Milyen fenntarthatósági célt szolgál:
Családbarát munkahely kialakítása, magánélet és a munkahelyi feladatok összehangolása

A szolgáltatás típusa:
Képzés, tréning

Kiknek kínálják:
Közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Azok a középvezetők, dolgozók, akiket a vállalat gyermekgondozás/ápolás után újra szeretne foglalkoztatni, HR-szervezeti egység dolgozói, egyéb integrálandó új belépők.

A megvalósuló projekt időtartama:
4 x4 óra,2×8 óra tetszőleges intenzitással

Hány főt érint a projekt?:
minimum létszám 8, maximum 20/csoport

A projekt indokoltsága:
A vállalatok számára nehézséget okoz a gyermekgondozáson lévőkkel való szervezett kapcsolattartás és kommunikáció, ebből adódóan nehezen tervezhetők a visszatérések időpontjai, ami kiszámíthatatlanná teszi a helyettesítést. A munkavállalók (visszatérők és új belépők) pedig nem rendelkeznek információkkal a hosszú távollét miatt a szervezeti változásokról, bizonytalanok, saját igényeiket nehezen strukturálják. A két fél között a legköltséghatékonyabb megoldás a tiszta kommunikációs és egyben képzési lehetőség megteremtése.

A projekt várható hatása a munkáltatói szervezetre:
A projekt alanyai számára a munkába való harmonikus visszatérés biztosítása támogató szolgáltatásokkal valódi esélyteremtést jelent. A tréning során egyenrangú munkavállalói pozíciót nyernek. A humán erőforrás magas szintű tervezése hozzájárul (atipikus és családbarát foglalkoztatás) a hosszú távú társadalmi fenntarthatósághoz.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:
A sikeres integráció csökkenti a toborzási, kiválasztási, illetve betanulási költségeket, a javuló dolgozói elégedettség és növekvő lojalitás hatékonyabb munkavégzést eredményez, csökken a fluktuáció. Tehetséges új belépők lojalitása nő a szervezetben.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:
Versenyelőnyt jelent a családbarát, vonzó munkaerő-piaci márkaként való megjelenés (Employee branding).

A kikiáltási ár indoklása:
A kikiáltási ár 200.000 forint, ami tartalmazza a 16×10.000 Ft tréneri díjat, a szervezési díjat, a HR-munkatárssal való szükséglet-felmérési konzultációt és a visszajelzés dokumentációját (összefoglaló prezentáció).

A szervezet tevékenysége:
Inaktív szülők munkaerőpiaci reintegrációjának, a magánéleti szerepek és munka/hivatás/karrier összeegyeztetésének segítése. Az önálló állástalálás és karrierépítés segítése tanácsadással, képzéssel, munkaközvetítéssel. Proaktív GYES-Menedzsment Program keretében családbarát HR-szolgáltatások és tanácsadás munkáltatók számára. Szakértői tevékenység, kutatások, konferenciák szervezése.

Honlap:
www.jol-let.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/J%C3%B3l-L%C3%A9t-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/335434265521