Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány – NÉGY KERÉKEN

NÉGY KERÉKEN – Vállalati nap

Kikiáltási ár:250.000 Ft

Vállalati napunk keretében szeretnénk jobban megismertetni a mozgássérült emberek világát egy eddig kevésbé ismert oldalról, az aktív élet és a sport felől. A program helyszíne a Vácrátóti Veló Tanya lesz, amely minden feltételnek megfelel. A résztvevők megtekinthetik és ki is próbálhatják a kerekesszékes emberek sportjait, többek közt: kerekesszékes kosárlabda, ülő röplabda, vívás, lovaglás speciális illetve normál nyeregben. Zene, filmvetítés, segítő kutyás bemutató mellett lehetőség nyílik olyan mozgássérült emberekkel találkozni, akik szeretnek sportolni.

Milyen fenntarthatósági célt szolgál:
Fogyatékos személyek integrációja

A szolgáltatás típusa:
Családi nap, vállalati rendezvény

Kiknek kínálják:
Közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A program célcsoportja elsősorban a közvetlen munkahelyi vezetők (középvezetők) , HR szakemberek.

A megvalósuló projekt időtartama:
1 hónap

Hány főt érint a projekt?:
50

A projekt indokoltsága:
A többségi társadalomban élő emberek nagy része ritkán lép tartós kapcsolatba fogyatékossággal élő emberekkel. A személyes tapasztalat hiánya a fogyatékos embereket egy másik dimenzióba helyezi a nem fogyatékosok szemében. Sokan különös, idegen és furcsa emberkéknek tartják őket. Ebből a helyzetből alakulhatnak ki az épek és fogyatékosok közti félelmek, előítéletek és az intolerancia.

A projekt várható hatása a munkáltatói szervezetre:
A családi nap lehetővé teszi, hogy fogyatékos emberek és a vásárló nem fogyatékos munkatársai megismerjék egymást, személyiségükben és életükben közös vonásokat fedezzenek fel, ezáltal csökkentve a vélt távolságot, különbséget és az esetleges negatív előítéleteket. A közös feladat összekovácsolja a fogyatékos és nem fogyatékos részvevőket, miközben észrevétlenül a közös játékok, programok során megtanulnak segíteni egymáson, együttműködni, szociálisan érzékennyé, elfogadóbbá válnak. A családi napon résztvevők személyiségváltozása hat közvetlen környezetükre, tapasztalataikat toleráns, diszkriminációmentes szemléletüket továbbadva más közösségeknek, ezzel elősegítve az egyenlőbb esélyeket.

Szűkebb értelemben vett üzleti siker:
A családi nap új irányokat mutathat a kapcsolatépítés, CSR vagy PR területén, elősegítheti az ügyfélközpontúbb megoldások kialakítását, javíthat a vállalati kommunikáción.

Szélesebb értelemben vett üzleti siker:
Az egész Európában előirányzott fenntartható fejlődés, gazdaságnövekedés, munkahelyteremtés nem tartható fenn a fogyatékossággal élők és egyéb hátrányos helyzetű csoportok integrálása nélkül.

A kikiáltási ár indoklása:
A kikiáltási ár fedezi egy színvonalas családi/vállalati program minimális költségeit, egy az akadálymentesítés szempontjából is megfelelő helyszínen.

A szervezet tevékenysége:
A Motiváció Alapítvány fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek önrendelkező életvitelét segíti, a mindennapjaikban felmerülő problémáik megoldása érdekében jött létre, hozzá kíván járulni a hátrányos helyzetben lévő célcsoportok társadalmi beilleszkedéséhez, egyenértékű állampolgári létének megteremtéséhez. (Foglalkozási rehabilitációs, Személyi Segítő és Szállító Szolgálat, Akadálymentes Környezeti Program, Esélyóra – Szemléletformáló Program, Jogsegély szolgálat és Jogképviselet).

Honlap:
www.motivacio.hu

Facebook:
www.facebook.com/motivacio 

Kapcsolódó anyag:
A Motiváció Alapítvány és a Magyar Telekom együttműködései