Minden szolgáltatás elkelt a 2012-es Civil Liciten

„MINDEN ELKELT” – ezzel a felirattal akaszthatna ki táblát a Design Terminál ajtajára a Civil Licit Alapítvány a Civil Licit fenntarthatósági aukció után, hiszen a mai napon megrendezett árverésen minden felkínált civil szolgáltatás vállalati partnerre talált összesen több mint kétmillió forint értékben. A nap érdekessége, hogy a vállalati partnerek mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint állami szervezet is sikeresen licitált civil szolgáltatásokra. A nap házigazdái Teszári Nóra, Winkler Nóra és Novák Péter voltak.

Több mint kétmillió forint, igazi forró licithangulat és tíz elkelt civil szolgáltatás – ez a mérlege az ötödik alkalommal megrendezésre került Civil Licit fenntarthatósági aukciónak. A felkínált szolgáltatások közül a legnépszerűbb a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány által felkínált Négy keréken vállalati napja volt, melyet a kikiáltási ár háromszorosáért a Telenor Magyarország Zrt. nyert el. Ugyancsak forró licithangulatot hozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének érzékenyítő Mosoly-Vár elnevezésű programja és a Salva Vita Alapítvány fogyatékosok integrációját elősegítő Filmklubja, melyekért a kikiáltási ár dupláját fizették ki a licitáló vállalatok, az előbbiért a Magyar Telekom, az utóbbiért a Nextent Informatika Zrt. „A Civil Licit igazi ötéves sikere, hogy minden szolgáltatás partnerre talált az idei rendezvényen” – mondta el Kiss Gyöngyvér a Civil Licit Alapítvány szóvivője. „Az idei évben is igazolást nyert az, hogy szükség van olyan fórumokra, ahol a civil szervezetek és a vállalatok igazi üzleti szándékkal találkoznak egymással és megismerkedhetnek az egymásban rejlő tudással” – tette hozzá a szóvivő.

Civil Licit 2012 - Teszári Nóra, Winkler Nóra, Novák Péter

Fotó: Burger Zsolt

Navracsics: „A politika nem megoszt, hanem közösséget teremt”

A licit egyediségét adta az idei évben az is, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két szolgáltatást is megvásárolt az árverésen, így a Jól-Lét Alapítvány gyesen, gyeden lévő szülők visszatérését segítő programját, illetve a Nem Adom Fel Alapítvány fogyatékos emberek munkavállalását elősegítő érzékenyítő tréningjét. „A politika nemcsak megoszt, hanem közösséget is teremt. Épp ezért kötelessége, hogy támogassa a jó ügyekért létrejövő közösségeket. A Civil Licit ilyen: azok az üzletek, amelyek itt köttetnek, tartós kapcsolatot teremtenek a piaci szféra, a civilek és az állam között” – mondta el a Civil Licit árverésén Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, a rendezvény fővédnöke.

Tenni is kell a fenntarthatóságért

„Az államnak nem csak az a feladata, hogy beszéljen a fenntarthatóságról, hanem tenni is kell érte” – hangsúlyozta beszédében Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs főosztályvezetője és szóvivője. „Ennek jó példája az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kezdetek óta fő szakmai partnere és támogatója a Civil Licit aukciónak. Hisszük, hogy az itt kötetett együttműködések megteremtik annak a lehetőségét is, hogy résztvevői hosszú távú partneri viszonyt alakíthassanak ki egymással, amivel az egész ország számára teremthetnek értéket” – tette hozzá a kommunikációs főosztályvezető.

A Nextent idén három szolgáltatást vitt el

„Igazi sikernek tartom a mai aukciót – nyilatkozta Gátfalvi Tamás az idei évben három szolgáltatást megvásárló Nextent Informatika vezérigazgató-helyettese –, és úgy vélem, hogy ebben osztoznak velem azok a vállalatok is, akik a mai napon eljöttek a Civil Licitre. Siker ez a mai nap a Nextent számára azért is, mert olyan szolgáltatásokat vásároltunk, melyek tovább bővítik és szélesítik a tavalyi aukció során létrejött civil együttműködéseink tárházát, s így még színesebbé tehető vállalati kultúránk, működésünk, fenntarthatósági törekvésünk” – értékelt a vezérigazgató-helyettes.

Az árverésen sikeresen licitáló szervezetek: a Nextent Informatika Zrt., a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország Zrt., BP Business Service Centre Kft. és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

 

Civil Szervezet

Szolgáltatás neve

Kikiáltási ár

Leütési ár

Vásárló neve

Salva Vita Alapítvány Filmklub az elfogadásért 200.000 Ft 240.000 Ft Nextent Informatika Zrt.
Királyutca Designutca Klaszter A mi utcánk – A mi belső udvarunk 290.000 Ft 290.000 Ft Magyar Telekom
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Mosoly-Vár – interaktív érzékenyítés családi nap keretében 150.000 Ft 320.000 Ft Magyar Telekom
Nem Adom Fel Alapítvány Nemadomfel Foglalkoztatási Tanácsadó Csapat 180.000 Ft 180.000 Ft Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Jól-lét Közhasznú Alapítvány Másik Fél tréning 200.000 Ft 200.000 Ft Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Survive Enviro Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. Zöld beszerzési rendszer bevezetése a szolgáltatás megbontva 150.000 Ft Nextent Informatika Zrt.
Szempont Alapítvány Plusz 1 segítség egy napra 200.000 Ft 200.000 Ft BP Business Service Centre Kft.
Szadai Meseház Kulturális Alapítvány Sajtkukac Dzsembori 250.000 Ft 250.000 Ft Magyar Telekom
GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Játszmák nélkül a munkahelyen a szolgáltatás megbontva 150.000 Ft Nextent Informatika Zrt.
Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány Négy keréken – vállalati nap 100.000 Ft 300.000 Ft Telenor Magyarország Zrt.