Artman Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület – STRESSZKEZELŐ ÖNISMERETI ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSI TRÉNING

 

 

 

 

STRESSZKEZELŐ ÖNISMERETI ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSI TRÉNING

A szolgáltatás kikiáltási ára:
120.000 Ft

A szolgáltatás egy 5 alkalomból álló, alkalmanként 3 óra időtartalmú tréningsorozat, mely testtudati és relaxációs technikákat alkalmazva segít a résztvevőknek, hogy a mindennapi stresszhelyzeteket eredményesen tudják leküzdeni. A tréning létszáma minimum 10, maximum 14 fő. Főképp azoknak ajánlja a szervezet, akiknek munkájuk eredményes elvégzésében fontos, hogy nyugodtak maradjanak, hogy kommunikációjuk és viselkedésük hatékonysága a stressz hatására ne csökkenjen.

A szolgáltatás témája:
Egészségmegőrzés, egészség-fejlesztés, egészséges életmódra nevelés

A projekt típusa:
Képzés, tréning

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:

A projekt időtartama:
5 alkalom, alkalmanként 3 órás foglalkozások, heti egyszeri alkalommal.

Érintettek létszáma:
14 fő

A projekt indokoltsága:
A piaci szférában jellemző munkahelyi stressz csökkentése mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló érdekeit szolgálja. A tréning során megismert módszerek egy részét a résztvevők később egyénileg is alkalmazni tudják a mindennapjaikban, ami segít az egészségmegőrzésben, valamint a munkavégzés hatékonyságát is növeli.

A projekt várható hatása:
Azoknak a munkatársaknak és vezetőknek segítünk bővíteni stresszkezelő stratégiáikat, akiket munkájuk során sok stressz ér. A tréning során mozgósítjuk a testünkben, mozgásunkban rejtőző forrásokat, valamint jobban megismerjük reakcióinkat és az azok mögött húzódó motivációkat. Mindezek segítenek abban, hogy a mindennapokban és a munka során sikeresen kezeljük a feszült helyzeteket. Relaxációs és légző gyakorlatokat sajátítunk el, megtapasztaljuk, hogy hogyan tudjuk egymást támogatni. Bővítjük nonverbális kommunikációs szótárunkat, amely segíti a hatékonyabb együttműködést. A kreatív, játékos foglalkozások során a testünk és szellemünk harmóniába kerül.  Mindez a fenntartható munkahelyi közeg, a hatékony belső és külső együttműködés felé vezeti a céget.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
Tehetséges munkavállalók megtartása, munkájuk eredményesebbé tétele. Kommunikáció és együttműködés hatékonyságának fokozása.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
Fenntarthatóbb társadalmi együttélés, a hatékonyabb stresszkezelésnek köszönhetően.

A kikiáltási ár indoklása:
Az 5 alkalmas tréninget egy pszichológus – mozgásterapeuta szakember, és két másik, testtudati módszerekben és mentorálásban jártas szakember vezeti.  A tréning-alkalmakra való felkészülés, a tréningek megtartása, valamint az egyes tréningeket követő feldolgozás önköltségi ára minimálisan a megadott kikiáltási ár.

A civil szervezet tevékenységi területe:
Oktatási, művészeti, és terápiás programok során segítjük a különböző fogyatékkal élő (autista, értelmi akadályozott, látássérült, mozgássérült) emberek társadalmi felzárkóztatását, testi és lelki állapotának javulását. Ezen keresztül elmutatjuk azokat a speciális értékeket, melyeket a különböző sérülésekkel élő emberek a többségi társadalom számára nyújtani tudnak. A fenti törekvések elérése érdekében módszerkutatási és fejlesztési tevékenységet, tanácsadást is végzünk. Az általunk alkalmazott szomatikus/testtudati módszereket felnőttképzésben, készségfejlesztő csoportmunkában is hasznosítjuk.