Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület – ZÖLD KOMMANDÓ


 

 

 

 

ZÖLD KOMMANDÓ

A szolgáltatás kikiáltási ára:
190.000 Ft

Zöld kommandót hirdetünk a dolgozók 3-4 fős csapatai (5-8 csapat) számára munkaterületük zöldebbé tétele érdekében. A kommandót megelőző, a téma iránti elköteleződést segítő interaktív foglalkozás útmutatást ad a csapatoknak a térképezéshez, növeli a dolgozók érzékenységét a téma iránt. A 4 órás tréninget követően zöldül a munkahely, mely hosszú távon fenntartható megtakarításokat eredményez a cég számára, mindeközben csapatépítés valósul meg a munkatársak között. A legsikeresebb kommandósok elismerő oklevelet kapnak.

A szolgáltatás témája:
Környezetvédelem, zöld munkahely programok

A projekt típusa:
Képzés, tréning.

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Elsősorban irodai alkalmazottak

A projekt időtartama:
4 óra

Érintettek létszáma:
15-24 fő

A projekt indokoltsága:
A fenntarthatóság szempontjait az alkalmazottak kevésbé ismerik, nem motiváltak a zöld ügyekért, mert nem ismerik azok mozgatórugóit, a fenntartható élet kialakításának szükségességét. A fenntarthatósági ismeretek hiányában a vállalatok munkatársai nem törekednek a munkájuk során beépíthető zöldítések megvalósítására, így a vállalat jelentős megtakarítástól esik el.

A projekt várható hatása:
A dolgozók érzékenyebbek lesznek a környezetvédelmi kérdések iránt, gyakorlati környezetvédelem valósul meg a vállalaton belül, mérhető megtakarítást eredményez a program, mely hosszú távon is fenntartható, sokszorozható, a dolgozók zöld szemléletváltása megvalósul, így a zöldítés nem zárul le a kommandóval csapatépítésre kerül sor a dolgozók körében.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
Mérhető, folyamatosan növekvő megtakarításokat eredményez a tréning.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
Az alkalmazottak fenntarthatósági ismeretei belülről hitelesítik a vállalat környezetvédelem iránti elköteleződését.

A kikiáltási ár indoklása:
4 fő munkadíja a teljes projektre vonatkozóan: 160.000 Ft. Utazás, szállítás: 20.000 Ft. Anyagszükséglet (motiváló anyagok, irodaszer, fotók stb.): 50.000 Ft. Kommunikációs költségek: 20.0000 Ft.

A civil szervezet működési területe:
A Csalán Egyesületet azért hoztuk létre, hogy szervezett formában segíthessük az embereket a zöldebb, egészségesebb életmód kialakításában. Zöld tippjeinkkel, kölcsönözhető eszközeinkkel, rendezvényeinkkel több száz háztartást varázsolunk minden évben zöldebbé. Büszkék vagyunk arra, hogy a Csalán az elmúlt tizenöt évben az ország egyik legdinamikusabban fejlődő környezetvédelmi szervezetévé nőtte ki magát. Előadásokat, tanfolyamokat, kampányokat szervezünk, tanácsadással segítjük az érdeklődőket, valamint felnőttképzési tevékenységet folytatunk.