Nem Adom Fel Alapítvány – NEMADOMFEL ÉRZÉKENYÍTŐ TRÉNING

 

 

 

 

 

 

NEMADOMFEL ÉRZÉKENYÍTŐ TRÉNING

A szolgáltatás kikiáltási ára:
250.000 Ft

A Nem Adom Fel Alapítvány egy gyakorlatias, személyi kapcsolatokra épülő érzékenyítő tréninget ajánl fel, amely átfogó képet ad a fogyatékos emberek helyzetéről, életéről. Segíti elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon, megmutatja képességeiket, értékeiket, s segíti a hozzájuk való helyes viszonyulást. A résztvevők 7 állomáson mennek végig, ahol egy-egy sérültségi területtel (mozgássérültség, látássérültség, hallássérültség, értelmi sérültség, halmozott sérültség, autizmus) s annak képviselőivel (tapasztalati szakértőivel) ismerkedhetnek meg. A 7. állomáson pedig sikeres, sérült gyermeket nevelő szülőkkel találkozhatnak.

A szolgáltatás témája:
Fogyatékos személyek integrációja

A projekt típusa:
képzés, tréning

Kiknek ajánlott:
kisvállalat, közepes vállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:

A projekt időtartama:
210 perc

Érintettek létszáma:
14 fő

A projekt indokoltsága:
Az esélyegyenlőség elősegítése érdekében nagyon fontos, hogy olyan “fogyatékosbarát” munkahelyek alakuljanak kik, ahol a vezetőség és az alkalmazottak is abszolút fel vannak készülve a megváltozott munkaképességű munkavállalók fogadására. Ahhoz, hogy el tudjuk fogadni, s munkát tudjunk adni sérült embereknek meg kell ismernünk őket, a világukat és képességeiket, igényeiket. Mindezt teszi lehetővé egyszerű, hatékony és mindemellett élvezetes módon a Nem Adom Fel Alapítvány érzékenyítő tréningje.

A projekt várható hatása:
A tréningen résztvevő cégek felsővezetői, középvezetői, vagy alkalmazottai megismerik a sérült emberek világát, képességeiket, nehézségeiket és igényeiket az életben, továbbá a munkahelyen. Képesek lesznek felmérni, hogy mely munkaköröket tudná elvégezni egy valamilyen sérültséggel élő ember, s azt is, hogy az adott munkakör mely típusú sérültséggel élő ember számára a legideálisabb. Birtokába jutnak a legfontosabb és legalapvetőbb információknak, amelyeket a sérült emberek élethelyzetével, foglalkoztatásával kapcsolatban tudni kell. Megtanulják, hogyan tudnak hatékonyan segíteni mindennapi helyzetekben, s hogy hogyan viszonyuljanak sérült emberekhez. Az a munkahely, ahol a dolgozók Nemadomfel érzékenyítő tréningen vettek részt, elmondhatja magáról, hogy szellemi szempontból felkészült sérült munkavállalók fogadására, s azzal is tisztában lesz, hogy még milyen fizikai, tárgyi feltételekre van szükség ahhoz, hogy valóban képes legyen sérült munkavállalók foglalkoztatására. Egy ilyen cég, vállalat, vagy szervezet jól építheti be esélyegyenlőségi törekvéseibe és kommunikációjába a Nemadomfel érzékenyítő tréninget. Eddigi tapasztalatunk, hogy azok a résztvevők, akik kötelezően küldtek el erre a továbbképzésre, mind élvezték a programot, s elégedetten, új hasznos információkkal gazdagodva fejezték be a napot. Mindenki jobban élvezi a gyakorlatokkal, izgalmas feladatokkal is teli programot, mint egy prezentációt vagy előadást, ahol nem kerülhet közvetlen kapcsolatba azokkal, akikről szó van.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
Alkalmazottak továbbképzése, motiválása, érzékenyítése, továbbá esélyegyenlőségi kommunikáció erősítése, a munkahely minőségi fejlődése, az esélyegyenlőséget és integrációt támogató munkahely kialakítása.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A vállalat, cég esélyegyenlőségi terveibe tökéletesen beépíthető továbbképzés hosszú távon segíti elő a munkahely “fogyatékosbarát” munkahellyé tételét, az integrációs és esélyegyenlőségi célokat.

A kikiáltási ár indoklása:
A képzés különlegessége:a résztvevőknek lehetőségük nyílik személyesen is találkozni minden sérültségi terület tapasztalati szakértőjével,akik tapasztalatból tudják,milyen sérültként élni a mindennapokban, s tudásukat profi módon tudják átadni. Így több “tréner” jelenlétét kell biztosítanunk,s olyan segédeszközökre (pl. kerekesszék, fehérbot, stb.)van szükségünk,amelyek nagyobb beruházást igényelnek.

A civil szervezet működési területe:
Alapítványunk alapmondata/mottója: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen.” Hisszük, hogy ez valóban igaz mindenkire, legyen fogyatékos ember, szegénységben élő roma, vagy akinek mindene megvan. Célunk, hogy a társadalom (hátrányos helyzetű) tagjai önmagukban bízó, önálló, a jövőért tenni akaró emberekké váljanak, elősegítve ezzel egy lelkileg erős, felelősségteljes társadalmat Magyarországon. Fő tevékenységeink: Munkahelyteremtés, Nemadomfel Együttes, Jobb Velünk a Világ, Never Give Up Gospel Kórus, Nemadomfel Ház, Integrált táborok, Támogató Szolgálat, Országos Tapasztalati Szakértői Hálózat.