Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány – KÉSZÍTSÜNK EGYÜTT KÉZMŰVES AJÁNDÉKOT!

down alapitvany

KÉSZÍTSÜNK EGYÜTT KÉZMŰVES AJÁNDÉKOT!

A szolgáltatás kikiáltási ára:
200.000 Ft

A Down Alapítvány kézműves műhelyeiben az értelmi fogyatékos kézművesek fantáziadús, piacképes, egyedi termékeket készítenek a munkavezetők irányításával. Ezekbe a műhelyekbe várja az Alapítvány azokat, akik saját kezűleg, a fogyatékos kézművesek segítségével szeretnék elkészíteni karácsonyi, húsvéti, születésnapi stb. ajándékaikat.

A szolgáltatás témája:
Fogyatékos személyek integrációja

A projekt típusa:
Családi nap, vállalati rendezvény

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A vállalatvezető és beosztott munkatársai és családjuk.

A projekt időtartama:
1 nap

Érintettek létszáma:
20fő

A projekt indokoltsága:
Az értelmi fogyatékos népesség nagy része még ma is elszigetelődve él, intézetekben, vagy családban, így az átlagembereknek nincs módja megtapasztalni a hétköznapjaikat, vagy megismerni problémáikat és pozitív vonásaikat. A munkaszituáció, a közös tevékenység a kézműves műhelyekben minden szónál többet mesél a sérült emberek életéről és közel hozza egymáshoz a két csoportot. A nyitottság, elfogadás és együttműködés irányába mozdítja el minden résztvevő hozzáállását az élmény, hogy értelmi fogyatékos emberektől tanul meg egy számára új tevékenységet.

A projekt várható hatása:
A családi nap maradandó élményt nyújt a résztvevőknek, mert kézműves ajándékokat készítenek, ami használati vagy dísztárgyként hosszú ideig emlékezteti őket az alkotás örömére és különleges körülményeire. Ezentúl az alkotás élménye összekötődik az értelmi fogyatékos ember munkaszituációban történő megismerésének élményével.

Az egész napos intenzív családi együttlét, a fogyatékkal élő segíttőkkel közös munka, az alkotás olyan élményt  okoz, ami alapjaiban változtatja meg a résztvevők szemléletét, nyitottságát, értékrendjét. Ezt a hozzáállást a munkájukban különösen az ügyintézők és a szolgáltató szektorban dolgozók tudják hasznosítani, akik minden nap ügyfelekkel kerülnek kapcsolatba. Elfogadási szintjük, problémamegoldó képességük fejlődik, pozitív hozzáállás alakul ki bennük az élmény hatására. Mindez a vállalat számára is kiemeleten hasznos, hiszen a munkavállaló magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást, kimagasló munkaeredményt fog nyújtani.

A résztvevők a programon az alábbi tárgyakat készíthetik el fogyatékkal élő segítőikkel:

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A munkavállalók hozzáállása, értékrendje megváltozik, a nyitottság és elfogadás beépül a viselkedésükbe. Ez különösen előnyös az ügyfélkiszolgálásban dolgozó munkatársak esetében.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A családi nap megteremti az igényt önkénteskedés, önálló segítségnyújtás iránt, egyéni és vállalati szinten egyaránt. Mindez beépíthető a vállalat fenntarthatósági stratégiájába.

A kikiáltási ár indoklása:
A kikáltási az alábbiakat fedezi:

A civil szervezet bemutatása:
A Down Alapítvány célja, hogy minden fogyatékos gyermek családban nőjön fel és felnőttként a lehető legönállóbb életet élje. Ennek elősegítésére az Alapítvány az alábbi tevékenységeket végzi:

Az Alapítvány weboldala: http://www.downalapitvany.hu/