Paradicsom Turisztikai Kulturális és Sport Klub – TANDEMTÚRA

logo-paradicsom

TANDEMTÚRA A DUNAKANYARBAN – LÁTÁSSÉRÜLT IDEGENVEZETŐKKEL

A szolgáltatás kikiáltási ára:
250.000 Ft

A tandemkerékpár önmagában is hatékony és szórakoztató csapatépítő eszköz, használatához bizalomra, odafigyelésre és együttműködésre van szükség. Egy tandemen kiderül, hogyan működik együtt két ember. A Paradicsom Egyesület programja kibővíti a tandembiciklikben rejlő  együttműködésfejlesztő lehetőségeket: a kerékpárok hátsó ülésén látássérült csapattárs és idegenvezető kalauzolja a túrán résztvevőket. A program hatékonyan működő integrációs eszköz: bizalommérő és bizalomerősítő, együttműködésre, döntésre, és felelősségvállalásra tanít. Hazánk természeti kincsei között bringázva, játszva fejleszti és tanítja az egyént és a közösséget egyaránt.

A szolgáltatás témája:
Fogyatékos személyek integrációja

A projekt típusa:
Családi nap, vállalati rendezvény, sportnap

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Vállalaton belül minden munkavállaló számára elérhető

A projekt időtartama:
2 nap

Érintettek létszáma:
25 fő

A projekt indokoltsága:
A látássérültekkel közös tandemtúra Magyarországon  egyedi és sikeresen működő tréning. Az Egyesület korábbi mintaprojektjeinek tanulságai alapján fejlesztette a képzési piacon egyedülálló és hiánypótló, hatékony válallati csapatépítő programmá.

A projekt várható hatása:
Az esélyegyenlőség, az integráció és a fenntarthatóság az Egyesület programjainak három alapeleme. A megszokottól eltérő megközelítés és élethelyzet biztosítja, hogy a tréningcélok hatékonyan, hosszú távon is hatásosan rögzülnek a résztvevőkben.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A látássérültek által vezetett programmal szokatlan megközelítést és nézőpontot kínál az Egyesület, ami a kapcsolatépítés és a probléma megoldás területén is új távlatokat nyit a résztvevők számára. Fejlődést biztosít a cégen belüli és az üzleti kommunikációban és a hatékonyabb vállalati működésben.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A fenntartható működés, előítéletmentesség és hatékony csapatmunka minden cég számára fontos működési alapelv, a Paradicsom Egyesület tréningje ezek fejelsztéséhez biztosít hatékony gyakorlati eszközöket.

A kikiáltási ár indoklása:
Az Egyesület által nyújtott csapatépítő tandemtúra piaci ára 570.000 Ft. A Civil Licit eseményre meghatározott kikiáltási árral a licitálási kedvet szeretné növelni az Egyesület.

A civil szervezet bemutatása:
A Paradicsom Sport Klub közel 15 éve foglalkozik környezetvédelemmel és a fogyatékkal élők, elsősorban a látássérültek támogatásával. Kulturális és sportprogramok szervezésével céljuk az integráció elősegítése, gyakorlati és intellektuális eszközökön keresztül a hibás társadalmi beidegződések megváltoztatása, a szegregáció csökkentése, és a társadalom toleranciaszintjének emelése.

Az Alapítvány jelenleg futó programjai:

A Paradicsom Sport Klub weboldala: www.paradicsomklub.hu