Salva Vita Alapítvány – LAKÁSÉTTEREM MÁSKÉPP

Ízek, versek, találkozások – Lakásétterem másképp

A szolgáltatás kikiáltási ára:

120.000 Ft

A Salva Vita Alapítvány által támogatott fogyatékos személyek saját készítésű, irodalmi fűszerezésű vacsorával várják a nyertes cég munkavállalóit. A vacsorán a vállalat önkéntesei és a fogyatékos személyek az Alapítvány szakembereivel közösen vesznek részt, akik segítik az ismerkedés első lépéseit. A jó hangulatról finom ételek-italok, kellemes muzsika és rövid, irodalmi betétek gondoskodnak. A valódi találkozáshoz, közös élményekhez a vendégek aktivitására is szükség lesz!

A szolgáltatás témája:
Fogyatékos személyek integrációja

A projekt típusa:
Egyéb

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
A projektbe cégvezetők, felsővezetők, középvezetők, HR-vezetők és a cég alkalmazottai egyaránt bekapcsolódhatnak.

A projekt időtartama:
4 óra (2015. január és június közötti időszakban)

Érintettek létszáma:
12 fő

A projekt indokoltsága:
Általánosan ismert, hogy az előítéletek jobban korlátozzák a fogyatékos embereket, mint a helyzetükből fakadó akadályok. Alacsony foglalkoztatottsági arányuk is elsősorban a hiányosságaikra fókuszáló szemléletmódból fakad. A diszkrimináció oka azonban legtöbbször az információ és a személyes tapasztalatok hiánya. A program során szerzett közös élmények hozzásegítik a cég dolgozóit, hogy többet tudjanak meg a fogyatékos emberek világáról, képességeiről, lehetőségeiről – mindezt oldott formában.

A projekt várható hatása:
A projekt a cég munkatársai körében segíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos előítéletek oldását és a pozitív irányú szemléletformálást. Az a kolléga, aki egyszer személyes kapcsolatba kerül sérült emberekkel, tudatosabban és bátrabban vállalkozik fogyatékos ügyfelek kiszolgálására, vagy fogyatékos kollégák befogadására. A projekt során átélt saját élmény és a megszerzett ismeretek az esélyegyenlőséget elősegítő szemléletváltoztatás hatékony eszközei. A munkavállalók egymásnak is továbbadják a tapasztalatokat, ami szervezeti szinten is hozzájárul a befogadás kultúrájának erősítéséhez, az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség megvalósulásához. A másság elfogadása, az empátia olyan értékek, amelyek hosszú távon segítik a változatos ügyfélkör kiszolgálását, valamint megteremtik a sokszínű munkaerő foglalkoztatás alapját.

A befogadó munkahelyek számának növelése révén hosszú távon nő a fogyatékos személyek foglalkoztatottsági aránya. A sokszínű munkaerő gazdagítja a munkahelyet, és az egész társadalom nyer azáltal, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos emberek a szociális ellátórendszert tehermentesítik, és aktív, adófizető állampolgárokká válnak. Fogyatékos munkaerő kiválasztásában, beilleszkedésének segítésében Alapítványunk hosszú távon is tud segíteni a cégnek.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A fogyatékos emberekkel való személyes kapcsolat, a róluk szerzett információk csökkentik a fogyatékkal élőkkel szembeni előítéleteket, segítik a kirekesztés-mentes munkahelyet és ügyfélkezelést.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A program hozzájárul a vállalat társadalmi felelősségvállalásához, a befogadó szervezeti kultúra kialakítása révén segíti az egyre komplexebb üzleti környezetben való sikeres működést.

A kikiáltási ár indoklása:
A kikiáltási ár a szolgáltatás alapköltségeit fedezi 1 alkalommal, maximum 12 fő részére: kiváló alapanyagokból készült, házias ételek, italok, és dekoráció. Összesen 5 munkavállaló és ugyanennyi fogyatékkal élő személy vehet részt a programban. Abban az esetben, ha a kikiáltási árnál jelentősen magasabb áron kel el a szolgáltatás, igény szerint lehetőség nyílik több lakásétterem megszervezésére.

A civil szervezet bemutatása:
A Salva Vita Alapítvány hátrányos helyzetű, fogyatékos személyek társadalmi integrációjáért dolgozik képzési és munkaerő-piaci programokkal.

Az Alapítvány kiemelt programjai:

A Salva Vita Alapítvány kezdeményezésére alakult meg a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület, valamint megalapította és koordinálja a  „Fogyatékosság-barát Munkahely” elismerést és lebonyolítója a Segítő Vásár programot.

A Salva Vita Alapítvány weboldala: http://salvavita.hu/