Szelíd Szavakkal Alapítvány – NEVESS VELE!

Szelidlogo RGB

NEVESS VELE!

A szolgáltatás kikiáltási ára:
180.000 Ft

A Nevess Vele! tréning a dolgozó szülőknek segít abban, hogy a rendelkezésükre álló időben maradéktalanul ki tudják elégíteni a gyerekeik lelki szükségleteit. Minden szülő által elsajátítható – a meghallgatás különleges formáin, a nevetésen és a játékon alapuló – gyakorlati eszközöket tanulnak arra, hogy növeljék a gyerekek biztonságérzetét, szorosabbra  fűzzék kapcsolatukat, támogassák gyermekeiket a nehézségek leküzdésében, és átsegítsék őket – és önmagukat is- a nehéz érzelmekből adódó élethelyzeteken. A tanfolyamon tanultak a legújabb agykutatási eredményeken alapulnak és bármilyen emberi kapcsolatban, így a munkahelyi kapcsolatokban is kamatoztathatóak.

A szolgáltatás témája:
Családbarát munkahely kialakítása, magánélet és a munkahelyi feladatok összehangolása

A projekt típusa:
Képzés,tréning

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Minden kolléga, aki szülő és néha úgy érzi, hogy nincs elég ideje a gyerekeire

A projekt időtartama:
6 héten keresztül heti 1*2,5 óra, a munkaidő végén rugalmasan.

Érintettek létszáma:
maximum 12 fő

A projekt indokoltsága:
Több kutatás is azt találta: a jó szülő-gyerek kapcsolat a legfontosabb elem a későbbi problémák (pl. drogfogyasztás) megelőzésében. A szülők mégis sokszor magukra maradnak a gyermeknevelés nehézségeiben. Más feladatkörökkel ellentétben, nincs szülő-képzés, így szülők nem is értesülnek azokról az új módszerekről, amelyek segítségével a hagyományos, sokszor kapcsolatromboló, büntető-jutalmazó eszközöket újak válthatják fel.

A projekt várható hatása:
A tanfolyam résztvevői

Ennek köszönhetően a cég is hatékonyabban tudja kezelni a (kis)gyerekes munkavállalói helyzetét.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
A képzésen résztvevő munkatársak

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
Olyan szoros, biztonságos családi és más, emberi kapcsolatok erősödnek meg, amelyek megvédik a gyerekeket a veszélyektől (pl. droghasználat, fiatalkori terhesség stb.) és amelyek hatására élő közösségek szerveződnek.

A kikiáltási ár indoklása:
A tanfolyam piaci ára Magyarországon 30 000 Ft/fő. Kikiáltási árként ennek felét adtuk meg.

A civil szervezet tevékenységi területei:
A Szelíd Szavakkal Alapítvány fő tevékenységeit a szülőknek szervezett oktatási-képzési és támogató programok alkotják. Rendszeresen tartanak előadásokat és tanfolyamokat a kapcsolaton alapuló nevelés megközelítésmódjáról, valamint támogató csoportokat szerveznek szülőknek, a gyerekneveléssel járó kihívások könnyebb megoldására. Ezentúl havonta ingyenes telefonos előadásokat és telefonos támogató alkalmakat is tartanak. 2014-ben elindult az Alapítvány egyéves önkéntes programja, amelynek keretében önkénteseket képeznek, ezentúl koordinátorai egy nemzetközi együttműködésnek, és félévente szerveznek családi napot.

A Szelíd Szavakkal Alapítvány weboldala: https://sites.google.com/site/szelidszavakkalalapitvany/