Tudás és Életmód Innovatív Közhasznú Alapítvány – WORK-FITNESS

tudás és életmód

WORK-FITNESS – MUNKAHELYI ÁLLÓKÉPESSÉG PROGRAM

A szolgáltatás kikiáltási ára:
150.000 Ft

A Tudás és Életmód Alapítvány Work-fitness munkahelyi állóképesség programja 4 egymásra épülő tematikai elemből áll:

  1. irodai torna, helyes testtartás beállítása, ergonómiai tanácsadás
  2. stresszkezelés és lelki egyensúly (pánik, depresszió, szorongás)
  3. dohányzás, kávéfogyasztási szokások, szenvedélybetegségek
  4. kozmetikai tanácsadás, frissítő arcmasszázs gyakorlatok.

A komplex munkahelyi egészségmegőrző programban helyet kap az állapotfelmérés, célzott tanácsadás, fókuszált irodai mozgásprogram és a frissítő gyakorlatok elsajátítása.

A program célja a munkahelyi megterhelés ellensúlyozása, a munkavállalók állóképességének fejlesztése, jó munkahelyi közérzet fenntartása, ezáltal nővekszik a munkavégzés hatékonysága, csökken a betegségből adódó a hiányzás mértéke.

A szolgáltatás témája:
Egészségmegőrzés, egészség-fejlesztés, egészséges életmódra nevelés

A projekt típusa:
Tanácsadás

Kiknek ajánlott:
Kisvállalat; Közép vállalat; Nagyvállalat

Vállalaton belüli célcsoport:
Vezetők, irodai alkalmazottak.

A projekt időtartama:
2×2óra

Érintettek létszáma:
20 fő

A projekt indokoltsága:
A munkavégzés során felvett hibás testtartás, rossz szokások (dohányzás, túlzott kávéfogyasztás), helytelen táplálkozás elősegíti a betegségek megjelenését és olyan kockázatokat jelent a munkavállalók egészségére, ami a vállalkozás működési hatékonyságát is befolyásolja. A munkahelyi stressz a második leggyakoribb munkához kapcsolódó egészségügyi probléma, ami szintén csökkenti a teljesítményt, negatívan hat a munkavállalók a lelki egészségére. A mozgásszegény életmód a munkavállalók egészségi állapotára és teljesítményére is rossz hatással van.

A Work-fitness projekt ezekre az egészségügyi kockázatok csökkentésére kínál hatékony megoldást.

A projekt várható hatása:
A program keretén belül a kollégák rövid állapotfelmérésen és célzott tanácsadáson vesznek részt, illetve olyan irodai mozgásprogramokat és frissítő gyakorlatokat tanulnak meg, amelyekhez nincs szükség speciális eszközökre így később önállóan is el tudják végezni azokat.

A felmérés és tanácsadás segíti az irodai alkalmazottakat a stressz kezelésében és a munkahelyi nehézségek leküzdésében. A felméréssel képet kapunk a munkavállalók pszichés állapotáról, ezek alapján pedig személyre szabott tanácsokat és gyakorlatsort kapnak az alkalmazottak.

A program hatására a munkahelyi közösség jobban veszi az akadályokat, nő az alkalmazottak terhelhetősége, elkötelezettsége és hatékonysága.

A mozgásgyakorlatok hatására kialakul a helyes testtartás, megelőzhetővé válnak a munkahelyi rossz testtartással és szokásokkal összefüggő mozgásszervi problémák, a csoportos foglalkoztatás pedig erősíti az informális kapcsolatokat.

A program hatására a jobb lelki és fizikai állapotú munkavállalók hatékonyabban, pontosabban végzik el a rájuk bízott feladatokat, a hiányzások száma csökken és növekszik a dolgozói elköteleződés.

A projekt szűkebb értelemben vett üzleti sikere:
Az elégedett és lojális munkávállalóknak és a jobb munkahelyi légkörnek köszönhetően nő az alkalmazottak motiváltsága és elkötelezettsége, ezzel hozzájárulva a termelékenység és a teljesítmény növeléséhez.

A projekt szélesebb értelemben vett üzleti sikere:
A testileg, lelkileg egészséges munkavállaló hatékonyabban végzi munkáját, a program segíti a munkahelyi pozitív légkör, és a kapcsolatok erősítését, ezáltal a közös célok könnyebb elérését.

A kikiáltási ár indoklása:
A kikiáltási ár tartalmazza az egyéni felmérés, tanácsadás illetve csoportos irodai torna, kozmetikai tanácsadás költségeit, a tréninganyagok előkészítésének díját valamint az előkészítésben és lebonyolításban résztvevő szakemberek honoráriumát.

 

A civil szervezet bemutatása:
A Tudás és Életmód Alapítvány országos hatáskörrel működő közhasznú szervezet 2010-ben azzal a céllal jött létre, hogy a napjainkban jelentkező kihívásokra innovatív megoldásokat dolgozzon ki és azokat a gyakorlatban is megvalósítsa. 

Az Alapítvány küldetése:

Generációkon átívelő, hagyományt és innovációt ötvöző szemlélettel az emberi élet értékének és „egész-ségének” megőrzése – mind biológiai, pszichológiai, szociális, és mind környezeti szempontból -, továbbá kulturális hagyományaink, örökségünk megújítása, ápolása. Tevékenysége során bizonyítékokon alapuló, tudományosan igazolt ismeretekre támaszkodik.

Az Alapítvány  weboldala: tudaseseletmod.eu