BASF Hungária Kft.

BASF logo_black and whiteA BASF-nél kémiát alkotunk – már 150 éve. Hisszük, hogy a fenntarthatóság és az innováció a jövő fő mozgatórugói. Az ipar 21. századi trendjeiből láthatjuk, hogy a növekedés és az értékteremtés kulcsa a fenntarthatóság lesz. Ez sok esetben csak a vegyipar és a kémia vívmányainak segítségével lehetséges, ezért kulcsfontosságú, hogy a fenntarthatóságot tegyük az új üzleti lehetőségek kiindulópontjának.

Termékválasztékunk a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. Üzleti sikereink része társadalmi felelősségvállalásunk és a környezet védelme. Kutatásaink és fejlesztéseink eredményei minden iparág számára lehetővé teszik a társadalom mostani és jövőbeli igényeinek kielégítését. Termékeink és rendszermegoldásaink hozzájárulnak az erőforrások megőrzéséhez, az egészséges és tápláló élelmiszerek biztosításához és az emberek életminőségének javításához.

A BASF, mint felelős nagyvállalat Magyarországon is sokat tesz a fenntartható fejlődésért és a környezettudatos gondolkodásért. A természettudományos oktatás elkötelezett támogatójaként 2011-ben Magyarországon is elindítottuk a BASF oktatási programját a Kids’ Lab-et és még ugyanebben az évben a kémia tudományágát népszerűsítő internetes tudásbázisunkat a chemgeneration.com-ot.

Saját fejlesztésű oktatási projektjeink mellett adományozási és önkéntes projekteket is szervezünk. Az idei évben az alapítványi együttműködések egy új formáját választottuk, amely túlmutat eddigi adományozói státuszunkon. Azért döntöttünk a Civil Licit programban történő részvétel mellett, mivel így egyesíthetjük a karitatív projektek két legfontosabb elemét: a támogatást és az önkéntességet. A közös döntés és kollegáink bevonása idén sem marad el: munkatársaink szavazatai alapján preferált kezdeményezésekre fogunk licitálni.