Nyolcadszor is Civil Licit

8. Civil Licit

 

A szektorok közötti együttműködés és a fenntarthatóság ünnepére új pályázati rendszerrel készülnek idén a szervezők.

A nyolcadik Civil Licit fenntarthatósági árverésen civil szervezetek üzleti szolgáltatásai kerülnek kalapács alá, amelyekre vállalatok vezetői licitálnak. A civil szervezetek idén is pályázat keretei között nyerhetik el a jogot az aukción való részvételre. A szervezők több mint száz jelentkezőre számítanak, akik közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. Pályázni június 3-tól lehet az elektronikus pályázati adatlap kitöltésével. 

Civil szervezetek üzleti szolgáltatásokkal pályázhatnak immár nyolcadik alkalommal a Civil Licit fenntarthatósági aukción való részvételre. A különleges árverésen a szervezők a non-profit szervezetek üzleti szolgáltatásainak bemutatására és megvásárlására adnak lehetőséget a fenntarthatóság mellett elkötelezett cégek számára. „A Civil Licit Aukció az üzleti és civil szektorok közötti együttműködés és a fenntarthatóság ünnepe. Olyan vállalatokat várunk az aukcióra, akik fenntarthatósági stratégiájuk megvalósítása során, szakértő civil szervezetekkel szeretnének együtt dolgozni.” – mondta el Nemes Szilárd, a Civil Licit Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az elmúlt hét évben a pályázók és az aukción résztvevő licitáló vállalatok száma folyamatosan növekedett. 2014-ben 12 civil szolgáltatás kelt el az aukción, ami 3 millió forint bevételt jelentett a civil szervezetek számára. ” – tette hozzá a kuratórium elnöke.

A civil szervezetek minden évben pályázat útján nyerhetik el a jogot a Civil Licit fenntarthatósági aukción való részvételre. Az idei Civil Licit különlegessége, hogy a pályázati rendszer átalakításával az idei évtől két szakaszban történik a nyertes szolgáltatások kiválasztása. Az első fordulóban a pályázati adatlapok értékelése után 22 civil szervezetet választ ki a bíráló bizottság, akik átfogó termékfejlesztési és menedzsment képzésen vehetnek részt. A tréningen az alapítvány szakemberei és a vállalati szektor képviselői nem csupán a sikeres vállalati együttműködésre készítik fel a civil szervezeteket, hanem a hosszú távú fenntartható gazdálkodás alapjainak megteremtéséhez is segítséget nyújtanak. A második fordulóban a szakmai zsűri a képzésen résztvevő civil szervezetek kínálatából a legjobb 11 szolgáltatást választja ki.

Pályázni a fenntarthatóság valamennyi területéről lehet, fontos szempont a vállalati működésbe való beépíthetőség, hasznosíthatóság. A szolgáltatások lehetnek önkéntes programok éppúgy, mint képzési vagy éppen tanácsadói feladatokat felvállaló projektek. Pályázni június 3-tól lehet, a civil szervezetek szolgáltatásait 2015. július 15-ig várják a szervezők, amelyeket egy független bírálóbizottság értékel és választja ki a pályaművek közül a legjobbakat.