8. Civil Licit Aukció

Civil Licit Aukció Grafacity jegyzet 15-11-12

 November 12-én rendeztük meg a 8. Civil Licit Aukciót, ahol 11 civil szervezet kínálta árverésre üzleti szolgáltatását. A civil szolgáltatások témája az elmúlt nyolc év során folyamatosan bővült, így az idei árverésen a környezetvédelem, mélyszegénység elleni küzdelem, együttműködésfejlesztést elősegítő programok is helyet kaptak és népszerűnek bizonyultak. ami jelzi számunkra a vállalati igények bővülését. A licitáló vállaltok között sok visszatérő törzsvásárlót köszönthettünk idén is, ez jelzi számunkra, hogy elégedettek a Civil Licit Alapítvány által végzett munkával, bíznak abban, hogy professzionális, értékteremtő szolgáltatásokat vásárolhatnak az árverésen. Az új licitálók bekapcsolódása szintén nagy öröm, és annak bizonyítéka, hogy egyre több cég nyitott a civilekkel való közös munkára, és a fenntarthatóság és a felelős vállalati működés nem a csak konferenciák hangzatos témája, hanem valódi, kézzelfogható igény.

A 8. Civil Licit Aukción a 77 beérkezett pályamű közül 11 civil szolgáltatásra lehetett licitálni, amiből 8 projekt talált gazdára. Az aukción résztvevő vállalatok több mint 2 millió forint értékben kötöttek üzletet a civil szervezetekkel. Legélesebb licitverseny az Erdőmentők Alapítvány Zöld Audit szolgáltatásáért zajlott, ami a kikiáltási ár több mint hétszereséért kelt el, a szolgáltatás teljes környezetvédelmi auditot, fejlesztési javaslatok kidolgozását és a megvalósítás során szakértői támogatást biztosít a vásárló vállalat számára.

A Civil Licit Alapítvány nyolc éve szervezi meg a Civil Licitet, sok újítást vezettünk be az elmúlt évben. Létrehoztunk egy képzési programot, ami a civil szervezetek önállóságát és szakmai fejlődését szolgálja, hogy igazi üzleti partnerei lehessenek az erre nyitott vállalatoknak. Az elmúlt években sokat tanultunk mi is a két szektor együttműködéséről, tapasztalatainkon túl szeretnénk még teljesebb képet kapni a szektorok közötti együttműködésről. Ennek érdekében egy átfogó kutatási programot hoztunk létre, szakmai partnereink segítségével felmérjük a jelenlegi együttműködések jellemzőit, és arra is vállalkozunk, hogy a jövőbe tekintve feltárjuk, hogyan látja a civil és vállalati partnerséget a két szektor az elkövetkező 40 évben. Bízunk benne, hogy a kutatási eredményeknek köszönhetően a Civil Licit Alapítvány hosszú távon is hozzájárulhat, hogy az értékes jó ügyekért a civilek ne egyedül, hanem támogató és felelős partnerekkel dolgozhassanak együtt.